kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nur'un organları 5 kişiye hayat verecek

Giriş Saati : 07.03.2009 14:36
Güncelleme : 07.03.2009 22:35
Yeni Haber
Konya'da geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Simge Nur'un akciğeri, karaciğeri, 2 böbreği ve kalbi, ailesi tarafından bağışlandı...
Edinilen bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesinde 4 gün önce geçirdiği trafik kazısında ağır yaralanan 13 yaşındaki Simge Nur Etci, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Simge Nur'un yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, küçük kızın organlarını bağışlama kararı aldı.

İstanbul'dan uçakla gelen organ nakli ekibi, Konya'daki ekiple birlikte Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 saatlik bir operasyon gerçekleştirildi.

Küçük kızdan alınan karaciğer ve böbreklerden biri Antalya'ya, diğer böbrek Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, kalp Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine, akciğer ise İstanbul'a ambulanslar ve uçakla gönderildi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipte görevli Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008'de 7 organ bağışının yapıldığı Konya'da 2009 yılının ilk 2 ayında 8. organ bağışının gerçekleştiğine dikkati çekti. Akciğer bağışının ise Konya'da ilk kez yapıldığını belirten Erikoğlu, ''diyaliz hastalarının tedavisi için harcanan para Türkiye ekonomisine büyük yük getiriyor. Gerçekleşen her organ nakli hem hastaların rahat yaşam sürmelerini hem de tedavi giderlerinin azalmasını sağlıyor'' diye konuştu.

(AA)