kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sana ölüm yakışmaz aç gözlerini"

Ali BALCI/Serdar CANİPEK-SABAH
Giriş Saati : 13.02.2009 15:10
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
Üzerine düşen camın ölümle burun buruna getirdiği ve 23 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren üniversiteli Ece'ye destek yağıyor.

Başta Almanya olmak üzere yurt dışından ve içinden gönderilen binlerce mektupta Ece için dualar ve güzel dilekler yer alıyor. Görme özürlü Hüseyin Dede'nin mektubunda Ece için yazdığı 'Rabbim ölümden saklar, babam başımda bekler, dua eder melekler, dayanmıyor yürekler, gözlerini aç Ecem' şiiri yürekleri yakarken, cezaevlerinden mahkumlar ise genç kıza, "Güzel gözlü Ece, sana ölüm yakışmıyor, aç gözlerini" diye sesleniyorlar. Mektupları tek tek okuyan baba İhsan Turhan kızını bu desteklerin hayata döndüreceğini inandığını söylüyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Ece Turhan, arkadaşlarıyla buluşmak üzere gittiği Beyoğlu'nda FİTAŞ Sinemalarının bulunduğu binadan üzerine düşen cam nedeniyle ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Geçirdiği 2 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Ece beynindeki hasar nedeniyle tam 23 gündür uyutuluyor. Halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan Ece'ye yaşam mücadelesi binlerce kişi mektuplarıyla destek olmaya çalışıyor.

Öte yandan Ece için dua edenler arasında her dinden kişiler bulunuyor. 8 kişilik bir hıristiyan gurup hastaneye gelerek baba Turhan'dan izin alıp Ece için , yoğun bakım ünitesinin kapısında yarım saat dua etti.