kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Aragones gidiyor mu?

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 14:18
Güncelleme : 13.02.2009 21:03
Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Şekip Mosturoğlu ve Ali Koç, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir basın toplantısı düzenlediler.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yaklaşık 2 saat süren toplantıda, bir soru üzerine Şekip Mosturoğlu, sözleşmesi sona erecek futbolculardan Deivid ve Selçuk ile anlaşmak üzere olduklarını belirterek, ''Deivid ve Selçuk ile anlaşmaya çok yakınız. Önümüzdeki hafta içinde imza attırabiliriz'' dedi.

Lugano ile ilgili de çok ciddi bir problem olmadığını kaydeden Mosturoğlu, ''Lugano ile maddi konularda bir problem yok. Onun kariyer beklentileriyle ilgili şeyler vardı, aşıldı. Volkan Demirel ile de görüşüyoruz. Bu 4 futbolcuyla da anlaşacağız. Bir problem yok'' diye konuştu.

ARAMIZDAN AYRILACAK FUTBOLCULAR OLACAK

Şekip Mosturoğlu, Alex ve Roberto Carlos'un sözleşmelerinin uzatılmasının, teknik direktör Aragones'in isteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

''Hiçbir yönetici kendi kendine, futbolcuyla sözleşme uzatmaz'' diyen Mosturoğlu, şunları kaydetti:

''Aragones istediği için bu futbolcularla sözleşme uzatıldı. İlerleyen günlerde, birkaç gün içinde aramızdan ayrılacak futbolcular olacak. Bir tane de olabilir, birden fazla da olabilir. Bu da hocanın raporu doğrultusunda oldu. Türkiye'de transfer dönemi bitti, ama kadro dışı olur. Başka yerlerde de transfer dönemi devam ediyor.''

Şekip Mosturoğlu, transfer edilirken Josico'nun sakatlığını bildiklerini ifade ederek, ''Sözleşme yaparken bu sakatlığıyla ilgili bir madde koyulmuştur. Bu madde şu an uygulanmaktadır. Josico'nun, Porto ve Gaziantepspor maçları sonrası yaşadığı iki sakatlık, eski sakatlıklarıyla alakalı değil. Josico'nun anlaşmasını yapmak üzere Türkiye'ye gelen avukat da Aragones'in avukatıdır'' dedi.

Josico'nun sözleşmesindeki maddede, eski sakatlığıyla ilgili bir sorun olursa, Fenerbahçe'nin fesih hakkı bulunduğu, uzun sakatlık dönemlerinde de ücretinden düşüldüğü öğrenildi.

BU NASIL ALÇAKÇA HİZMETTİR

Şekip Mosturoğlu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım hakkında bu hafta ortaya atılan iddilarla ilgili bir soru üzerine, bir lobi faaliyeti yapıldığını, iddiaların ardından internette bir site açıldığını anlattı.

Bu sitenin açılacağını önceden bildiklerini kaydeden Mosturoğlu, şunları söyledi:

''Bu işin arkasında bir Fenerbahçeli dostumuz var. Bu nasıl bir Fenerbahçeliliktir, hangi etik-ahlak kuralları içinde değerlendirildiğinde olumlu karşılanabilir? Bu internet sitesi açılarak, rakiplerimizin de küfür edebileceği bir mecra yaratılmıştır. Bu nasıl alçakca bir hizmettir. Başkanlık yarışı için Fenerbahçe'ye zarar vermeye değer mi? Fenerbahçeli olduğunu iddia edenler nasıl böyle alçakça lobi çalışması içinde olur? Ayrıca, ismi geçen lobi şirketinin sahibi de bu işin arkasındadır ve kendisi Galatasaraylı'dır. Maalesef bu kurumsal iletişim devam etmektedir. Bu alçaklık sürdürülmekte, önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Bunları içimizden ayıklamamız lazım. Hiçbir düzgün Fenrebahçeli, bu mücadele sürdükçe Fenerbahçe başkanlığına talip olamaz.''

KOÇ: HOCAMIZ HAZIR BİR TAKIM BULMUŞTUR

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç da teknik direktör Luis Aragones'in kariyerinin ve başardıklarının bilindiğini, ancak İspanyol teknik adamın kısa sürede takımı arzu ettiği noktaya getiremediğini söyledi.

Koç, sezon başında Aragones'in tarzı olan disiplin, ciddiyet, 7-24 çalışmasının kendilerini çok etkilediğini vurgulayarak, ''Hocamız kısa vadede takımı arzu ettiği noktaya getiremedi. Hocamızın kariyeri Türkiye'de kısa zamanda başarılı olacağının garantisi değildir. Löw de Hiddink de kötü hocaydı. Teknik direktör çok iyi olduğu için burada muhakkak olacak diye bir garanti yok. Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Sezon sonunda bakıp, gerekli değerlendirmeyi yapacağız'' diye konuştu.

Ali Koç, bir soru üzerine, Aragones'in, geldiğinde hazır bir takım bulduğunu ifade ederek, ''Takıma monte edeceği birkaç isim vermiştir. O isimler de çok uğraşılmasına rağmen kadroya dahil edilememiştir. Bir tek istediği Josico takıma dahil edilmiştir'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulüp için özveriyle çalışırken, haksız şekilde eleştirilmelerinin kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi.

Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte yaptığı toplantıda, geçen ay Yüksek Divan Kurulu toplantısında gündeme gelen, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübe 8 villa satması konusundaki bir soru üzerine, ''Biletix firması Fenerbahçe'nin biletlerini satma hakkına sahiptir. O zaman benim hakkımda da bir şey açılması gerekir'' dedi.

Ali Koç, şöyle devam etti:
''Bizler bu kadar özveriyle çalışırken, kendi şirketlerimize, ailemize göstermediğimiz hassasiyeti burası için gösterirken, kulübün sportif branşları dışında bazı harcamaları ceplerimizden karşılarken, (mesela şehitlere yapılan yardım), bu kadar aşağılık, adice suçlanmaktan ve bazılarının da medyada bunu ısrarla taşımasından iğreniyorum. Bunları gördükçe, bazen 'ne işi var iş adamlarının bu dünyada' diyorum. Aziz Yıldırım'ın bu kulübü dünyanın en yüksek gelire sahip 19. kulübü haline getirirken ne büyük fedakarlık yaptığını, stat yapılırken cebinden neler verdiğini, inşaat şirketinden nasıl kaynaklarını buraya aktardığını hepiniz bilirken, bu iğrenç, gülünç iddianın hala konuşuluyor olması, bu sektörün ne kadar yanlış yönde gittiğini ve buna 'dur' denmesi gerektiğini gösteriyor.''
Bir gazetecinin, ''Fenerbahçe'de yönetici olduğunuz için pişmanlık duydunuz mu?'' şeklindeki sorusuna Koç şu yanıtı verdi:
''Pişmanlık duymadım. Bu seviyede Fenerbahçe Kulübü'ne hizmet etme şansını yakalamam, benim için büyük bir şeref ve onur, ama çok kez akşam gece yatarken, 'Bu iş bize göre bir iş mi?' diyorum. Bu işin para ile rezil olmanın en güzel tanımı olan bir iş olduğunu, çok sıkıntılı, çok problemli, övgüden çok eleştiri getiren, sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu biliyoruz. Bu yaşadıklarımız, beni de başkanımız gibi kamçılıyor. Ümitsiz olduğum dönemde sırf bu zihniyete Fenerbahçe camiasını bırakmamak için var gücümle çalışmak gerektiğini görüyorum. Başkanımız Mayıs ayında devam etmeye karar verdiği takdirde onun yanında olacağız. Tereddütlerle de olsa başkan olma hedefim devam ediyor.''

''BU SENE ŞAMPİYON DA OLUNAMAYABİLİR''


Toplantının başında konuşan Ali Koç, daha önce 27 Ekim 2008'de böyle bir toplantı yaptıklarını belirterek, aradan geçen 3.5 ayda futbol takımının aldığı sonuçlarla ilgili istatistik bilgiler verdi.
Ali Koç, ligde son 3 haftadaki olumsuz sonuçların, sezon başındaki kötü durumu çağrıştırmasına ve taraftarların 'Şampiyonluk kaçtı' diye ümitsizlik yaşamasına rağmen Fenerbahçe'nin en büyük şampiyonluk adaylarından biri bulunduğunu söyledi.

Son 5 senenin 3'ünde şampiyon olduklarını, 2'sinde de son haftada şampiyonluğu kaçırdıklarını anlatan Koç, ''Takımımıza güvenmeliyiz, desteklemeliyiz, arkasında durmalıyız. Kaldı ki bir takımın her sene şampiyon olduğu bir örnek dünyada yoktur. Bu sene şampiyon da olunamayabilir. Dünyanın sonu değildir. Fenerbahçe'nin dünya kulübü hedefinde, yol haritasında sapmalar olabilir, ama hedef devam etmektedir'' diye konuştu.
Fenerbahçe olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurullarının iyi niyetli çabalarına inandıklarını kaydeden Koç, hakemlik müessesesinin Türkiye'de futbolun ulaştığı noktayı yakalamakta zorlandığını ve geri kaldığını, bu gidişatın Türk futboluna zarar vermesinden ve leke düşürmesinden endişe ettiklerini söyledi.
Ali Koç, ''Hakemlerimizin de günümüz futboluna ayak uydurabilir noktaya gelmesi adına atılması gereken adımların, ivedilikle atılmasını beklemekteyiz'' dedi.

Caimada kendini taraftar olarak adlandıran, ancak kendi çıkarları için Fenerbahçe'nin kaybetmesini dileyenler bulunduğunu öne süren Ali Koç, şunları kaydetti:
''Bu kendini bilmezlerin bir avuç kadar olduğunu görüyor ve biliyoruz. Fenerbahçemize dil uzatmak, takımın yenik duruma düştüğü maçta bir gol daha yemesi için tezahürat yapmak, taraftarlık değildir. Camiamız seçim arifesinde. Bu görevi bizden daha iyi yapmaya aday olanların, demokratik ve Fenerbahçe'ye yakışır metotlarla ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Rekabetin ve hizmet yarışının, Fenerbahçe'ye kazandıracağı bir gerçektir. Başkanlığa aday olacak kişilerin, kulübümüzü güçlendirecek, geliştirecek plan ve stratejilerini ön plana çıkarmalarını, camiamıza zarar verecek kampanyalardan uzak durmalarını diliyoruz.''

Koç, şu anda resmi bir şeklide başkanlığa aday olduğunu açıklayan olmadığını, resmi aday olduğu zaman Fenerbahçe'nin kongre listesinin ve FB TV'nin o adaylara açılacağını söyledi.

''SON 10 YILDA 100 YILLIK MESAFE KAYDEDİLMİŞTİR''

Fenerbahçe'nin sportif açıdan bu sezon Avrupa'da biraz tökezlemiş görülebileceğini belirten Ali Koç, ''Ancak en büyük rakiplerimizden biri 15 sene şampiyon olamadı. Fenerbahçe son 5 yılda tarihinde görmediği bir başarı yaşıyor. Geçen sene Avrupa 8'incisi oldu. Fenerbahçe son 10 yılda 100 yıllık mesafe kaydetmiştir. Birkaç maç skoruna göre yönetimleri istifaya çağırma günlerinin geçtiğini düşünüyoruz'' dedi.

Ali Koç, bir soru üzerine, Güiza'nın, İspanya gol kralı olarak Türkiye'ye geldiğini, Deivid örneğinden sonra, futbolcuların kısa sürede değerlendirilmemesi gerektiğini gördüğünü ifade ederek, ''Güiza elinden geleni yapıyor. Taraftarımızın sabrı taştı. Güiza ile yoğun bir şekilde görüşüp, moral vermeye çalışıyoruz. Bu sene tutmadı, ancak bu sene tutmazsa, gelecek sene tutmayacak diye bir şey yok'' diye konuştu.

Ali Koç, önümüzdeki hafta FB TV'den, internet aracılığıyla taraftarların gönderdiği soruları cevaplayacaklarını, ilerleyen haftalarda taraftar temsilcileriyle de görüşebileceklerini söyledi.

MOSTUROĞLU: ''GÜİZA'YI REAL MALLORCA'DAN ALDIK''

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, İspanya'nın Real Mallorca takımından alınan Güiza'nın transferinde, Uruguay İkinci Ligi takımlarından Atletico Rentistas Kulübü'nün de yer almasını, İspanyol kulübünün istediğini açıkladı.
Mosturoğlu, ''Güiza'yı 14 milyon avroya almıştınız. Uruguay takımına 5.3 milyon avro ödenmiş. Uruguay Kulübü'nün bu transferle ne alakası var?'' şeklindeki soru üzerine, İspanya Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen transfer sertifikasında, satan kulübün Real Mallorca, muhatabı olan kulübün Fenerbahçe olduğunun yazıldığını söyledi.
5.3 milyon Avro'nun 2010 yılında Real Mallorca Kulübü'ne yapılacak son taksit olduğunu kaydeden Şekip Mosturoğlu, ''Rentistas Kulübü'ne bir ödeme yapılmadı. Uruguay Kulübü'nün bu transferde olması Real Mallorca'nın talebidir. Bu futbolcu Real Mallorca'dan bize tranfser edilmiştir. Uruguay takımından niye Mahmut Uslu'ya bir yazı geliyor, bunu bilemiyorum. Belki transfer görüşmesinde onun adı yazdığı için'' diye konuştu.
Şekip Mosturoğlu, bir soru üzerine, hiçbir taraftar grubuyla kavgalarının olmadığını, statta yasa çerçevesinde uygulamalar yaptıklarını söyledi.

''BİZİM DE ŞİKAYETLERİMİZ VAR''

Fenerbahçe Kulübü'nün, Hasan Doğan'ın federasyon başkanlığıyla başlayan dönemde istikrardan yana olduğunu ifade ettiklerini dile getiren Şekip Mosturoğlu, ''Bu dönemde bizim aleyhimize hataların yapıldığı oldu. Biz baştaki duruşumuz sebebiyle gerekli mercilere problemin çözümü için sorunu götürüyoruz'' dedi.
''Rakiplerimiz maç maç, başlangıçta Türk futboluna verdikleri desteği geri alarak, daha önce görülmemiş şekilde TFF ve kurullarını hedef alıyor'' diyen Mosturoğlu, ''Şampiyonlukların sadece kurulları hedef alarak, gün gün yıpratılarak elde edileceğini düşünmüyoruz. Bizim de şikayetlerimiz var. Ligin ilk yarısından bu güne kadar Fenerbahçe'ye 132 bin 500 TL para cezası verilmiş. Tüm spor camiasının tartıştığı ve kabullenemediği örnekler var. Rakiplerimizin maçlarında yaşanmış, hatta bu küfür ırkçı söylemlere dönüşmüş. Ne ceza verilmiş, 5 bin TL ceza verilmiş. Biz de bu durumdan memnun değiliz'' şeklinde konuştu.

Kulüpler birliği başkanlığıyla federasyon arasında ilişkinin kendileri lehine sonuçlandığını iddia edenlerin bulunduğunu vurgulayan Şekip Mosturoğlu, şöyle devam etti:
''Galatasaray Kulübü başkanı bile kendi divan toplantısında bizim mağdur edildiğimizi söylüyor, ama belli köşe yazarları farklı yazıyor. Federasyonun kurullarını bizim yaptığımız iddia ediliyordu. Kurullara baksınlar, kaçı Fenerbahçeli, kaçı Galatasaraylıdır. Tabii ki onlar da bir takım tutacaklar, bunlar normal.''

''ABDÜLKADİR'İN MALİYETİ 1 MİLYON AVRO''

Şekip Mosturoğlu, yönetimin görevlendirdiği arkadaşlarının Samandıra Tesisleri'nde belli kriz dönemlerinde takımdaşlık ruhunu geliştirmek için yoğun mesai harcadığını, bir haftadan bu yana çalışma olduğunu söyledi.
Bir gazetecinin, ''4 ay sonra bonservisi elinde olacak Abdülkadir Kayalı'yı Fenerbahçe olarak ne ücrete aldınız?'' sorusunu Mosturoğlu, ''Biz geçen sene de Gökhan Töre ile anlaşmıştık, ama kendi kulübüyle sözleşme imzaladı. Şimdi Gökhan, Chelsea'de. Abdülkadir de Manchester'da olabilirdi. Sözleşmesinin 4 ay sonra biteceğinin garantisi yoktu. Abdülkadir'in yetiştirme parasıyla bize maliyeti 1 milyon avrodur. Sakaryaspor'dan da Furkan ve Onur'u aldık. Onların maliyeti de 1 milyon TL'dir'' diye yanıtladı.
Yeni transferleri Gökhan Emreciksin konusunda Boluspor ile Ankaragücü arasında bir ihtilaf olduğunu anlatan Mosturoğlu, federasyon başkanının ricası üzerine iki kulüp arasında aracı olduklarını, ancak kulüplerin uzlaşamadığını kaydetti. Gökhan Emreciksin'in, sözleşmesini tek taraflı feshettiğini belirten Şekip Mosturoğlu, ''Gökhan'ın transferinde TFF, Fenerbahçe'den bir taahhütname almıştır. Gökhan bedelsiz alınmamıştır, bir bedel ödenecek. Bu Ankaragücü ile Gökhan arasındaki sorun çözüldükten sonra belli olacak'' ifadesini kullandı.
Şekip Mosturoğlu, ara transferde ilgilendikleri futbolculardan Özer Hurmacı ve Sercan Yıldırım'ın transferlerinin gerçekleşmediğini belirterek, ''Maddi konuları halletseniz bile takımların beklentileri sizin önünüze geliyor. Maalesef bu transferler gerçekleşmedi'' şeklinde konuştu.

Mosturoğlu, Appiah konusunda FIFA'nın aldığı kararın kendilerini manevi açıdan tatmin ettiğini, Fenerbahçe'nin haklılığına karar verildiğini, ancak tazminatın beklentilerin altında olduğunu ve bu konuda gerekçeli kararı beklediklerini söyledi.
Mosturoğlu, Marco Aurelio ile ilgili de 5 milyon 250 bin dolar talepleri olduğunu, konunun TFF uyuşmazlık kurulunda olduğunu da belirtti.
Şekip Mosturoğlu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübe 8 villa satmasıyla ilgili soru üzerine, bu konuda daha önce geniş açıklama yapıldığını vurgularken, şunları kaydetti:
''Benzer şekilde, kulübümüzle Sadettin Saran'ın şirketi arasında, Saran'ın yönetici olduğu dönemde yapılmış bir sözleşme vardır. Basketbol takımımız, Şadan Kalkavan'ın, Holiday Inn Oteli'nde konaklıyor. Sponsorluk hizmetlerimizde Ali Koç, Ferit Şahenk'in katkıları vardır. Hizmet alımlarında Fenerbahçelilerin Fenerbahçelilere sağladığı yararlar vardır. Tüzükteki madde, Fenerbahçelilerin, Fenerbahçelilere sağladığı yararları koruyan bir maddedir.''

Şekip Mosturoğlu, Türk futbolcularla yapılan sözleşmelerin çoğunda 'Garanti para' ve 'Maç başı' diye maddeler bulunduğunu, ancak yabancı futbolcuların bir bölümünde genelde garanti sistemi olduğunu ifade ederken, takıma yararı bulunmayan bir futbolcuyla, maliyeti ne olursa olsun yolların ayrıldığını söyledi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 19 12 5 2 32 12 41
2 Trabzon 19 12 5 2 28 15 41
3 Galatasaray 19 11 4 4 41 22 37
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 19 10 5 4 29 18 35
5 Fenerbahçe 19 10 4 5 32 21 34
6 Ankaraspor 19 10 3 6 27 16 33
7 Gaziantep 19 8 6 5 27 23 30
8 Kayseri 19 7 8 4 19 11 29
9 Bursa 19 8 5 6 25 25 29
10 Eskişehir 19 5 8 6 28 28 23
11 İ.B.B. Spor 19 6 4 9 20 29 22
12 Konya 19 5 6 8 18 27 21
13 G.Birliği 19 5 5 9 24 28 20
14 Antalya 19 4 7 8 19 26 19
15 Denizli 19 4 3 12 23 36 15
16 Ankaragücü 19 3 6 10 16 29 15
17 Kocaeli 19 3 3 13 23 44 12
18 Hacettepe 19 2 5 12 11 32 11
Haftanın Maçları
19. Hafta
 Trabzon 2  
  Ankaragücü 1  
 Hacettepe 2  
  Eskişehir 2  
 Sivas 2  
  Kocaeli 0  
 Galatasaray 1  
  Kayseri 1  
 Antalya 2  
  Denizli 1  
 G.Birliği 1  
  Bursa 2  
 Gaziantep 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 0  
  Beşiktaş 0  
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
Haftanın Maçları
20. Hafta
 Ankaragücü Gaziantep Cumartesi 14:00  
 Eskişehir G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Antalya Galatasaray Cumartesi 15:00  
 Fenerbahçe Hacettepe Cumartesi 19:00  
 Kocaeli Kayseri Pazar 14:00  
 Denizli Konya Pazar 14:00  
 Ankaraspor İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Bursa Sivas Pazar 15:00  
 Beşiktaş Trabzon Pazar 19:00