kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eskişehir'de "seri katil" alarmı

İHA
Giriş Saati : 13.02.2009 10:12
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
Eskişehir'de aynı mahallede 2 gün içinde iki dolmuş şoförü, araçlarının direksiyonu başında tabancayla öldürüldü.

Paraları da gasp edilen dolmuş şoförlerini öldüren kişi ya da kişilerin "Seri katil" olması ihtimali üzerinde duruluyor. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, dün gece saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi Gülcihan Sokağı'nda bir dolmuş içinde şoförün darp edildiği yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine söz konusu yere gelen polisler, 26 D 0057 plakalı yolcu minibüsünde tabancayla başından vurulduğu tespit edilen Rıdvan Meriç'in(50)cesediyle karşılaştı. Aracın sahibi ve şoförlüğünü yapan Meriç'in cenazesi, polisin olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

Yıldız Durağı esnafından olan ve Fevzi Çakmak hattında çalışan dolmuş şoförünün, daha önceki cinayette olduğu gibi paralarının da araçta olmadığının belirlendiği öğrenildi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel de, çalışmalara katılan ilgililerden bilgi aldı. Bu arada, her iki cinayette de ıssız bir yere götürülen dolmuş şoförlerinin tabancayla başlarından vurularak öldürülmesi ve paralarının gasp edilmesi, cinayetleri aynı kişi ya da kişilerin işlemiş olabileceğini gündeme getirdi. "Seri katil" alarmına geçen emniyet güçleri, dolmuşçu cinayetlerini aydınlatmak için geniş çaplı araştırma başlattı.

DOLMUŞÇULAR ŞOKTA

2 gün içinde aynı mahallede iki dolmuş şoförünün tabancayla öldürülmesi, dolmuşçu esnafını şoke etti. Birçok dolmuşçu, bir arkadaşlarının daha öldürüldüğünü öğrenerek olay yerine geldi. Olay mahalline gelen Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, şoför esnafının can güvenliğinin bulunmadığını, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi. "Bugün bunu yapanlar maddi yönden yaptıysa, şoför esnafının üzerinden çıkan 50, 100 TL'dir'" diyen Er, "Bunun için bu kadar bir cana kıyılmaması lazım. Hiçbir zaman bizim taksici, dolmuşçu esnafımızın can güvenliği yok. Olmadığını biliyoruz. Bunu zaman zaman dile getiriyoruz. Eskişehir'de 2 gün içinde yaşanan iki dolmuşçu cinayeti, bizleri derinden sarstı. Emniyete güveniyoruz, en kısa zamanda bu faili meçhul zanlı insan yakalanacaktır. Olay yeri, dolmuşun son durağı ve güzergahı değil. Bu aracın güzergahı dışında gerçekleşen bir olay. Artık minibüs buraya nasıl getirildi? Şoför arkadaşımızın buraya ne şekilde geldiğini bilemiyoruz'' şeklinde konuştu.

Öte yandan 11 Şubat gecesi de Hüseyin Ceylan(53) adlı dolmuş şoförü, aynı mahallede tabancayla başından vurularak öldürülmüş ve bir miktar parası gasp edilmişti.