kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin: TSK'nın bana ihtiyacı yok

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 15:52
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Susurluk davası hükümlüsü ve Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin, ''Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanı ile hiçbir görüşmesinin olmadığını'' bildirdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu bulunan İbrahim Şahin, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan sanıklardan biri aracılığıyla duruşmada görev yapan basın mensuplarına açıklamasını ulaştırdı.

Bir avukatın basın mensuplarına verdiği açıklamada, Şahin, ''Genelkurmay Başkanlığının 12 Şubat 2009 tarihli açıklamasının doğru olduğunu'' bildirdi.

''Benim Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanımız ile hiçbir görüşmem olmamıştır'' diyen Şahin, savcılıkta ifade verirken buna ilişkin bir soruyla da karşılaşmadığını kaydetti.

İbrahim Şahin, ''TSK'yı hedef alan bazı soruların ise kendisine hiç sorulmadığını, sanki sorulmuş gibi ifade tutanağında cevap haneleri boş olarak yazıldığını'' öne sürdü.Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Soruların yüzde 70'i emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin üzerine hazırlanmış, cezaevinde tanıma şerefine eriştiğim emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bu partinin diğer mensupları üzerine yoğunlaşmıştı. Sorgulama tamamen TSK'yı hedef aldığından bir çok soruda susma hakkımı kullandım. Ayrıca TSK'nın benim gibi hasta ve eski bir mahkuma da ihtiyacı yoktur. Tüm gerçekler mahkemede ortaya çıkacaktır. Türk milletinin ilelebet payidar olması dileğiyle.''