kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'ye ihraç edilen ilk Avrupalı Gölcüklü Ford Connect olacak

UFUK SANDIK
UFUK SANDIK
13.02.2009
Ford Otosan'ın Kocaeli tesislerinde ABD pazarı için üretilen Transit Connect'leri taşıyan ilk gemi mayıs ayında yola çıkacak..
İKİ yıl önce ilk kez Sabah gazetesinin duyurduğu Ford Otosan'ın 'Amerika macerası' mayıs ayında start alıyor. Mayıs ayının ikinci haftasında Kocaeli Ford Otosan tesislerinde düzenlenecek ihracat töreninde ev sahipliğini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Ford Avrupa Başkanı John Fleming yapacak. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, bu yıl 30 bin adet Transit Connect'i ABD'ye ihraç edeceklerini belirterek, gelecek yıl bu rakamın 45 bin adete yükseleceğini söyledi. Transit Connect'in Ford bünyesinde Avrupa'dan ABD'ye global program içerisinde ihraç edilecek ilk araç olacağının altını çizen Otay, şöyle konuştu: "ABD pazarını açarak zor günler için kendimize yeni bir müşteri bulduk. Aslında en büyük müşterimizi bulduk. Benim inancım bu aracın daha çok satacağı yönünde. Zira, doların yüksek seyretmesi, onların bizden alacağı araçlara olan talebi artırıyor. Ama bizim kapasitemiz bu araçta ayda maksimum 5 bin olabilir. Dolayısıyla talep patlasa da hemen cevap vermemiz zor." Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewit ise yılın ikinci yarısında, hareketliliğin yavaş da olsa artmasını beklediklerini söyledi. Flewit "Pazarın 400 bin adet düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz'' dedi.

2.5 milyar euro ile ihracat lideri

2.5 milyar euro ihracat geliriyle Türkiye ticari araç ihracat gelirlerinin yüzde 56'sını, tüm otomotiv ihracat gelirlerinin ise yüzde 23'ünü tek başına gerçekleştiren Ford Otosan geçen yıl toplam 77 bin araç sattı.