kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Profesörün evinde 3 bin mermi

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 17:55
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
İzmir'de, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatı ile Alaçatı beldesinde düzenlenen "Fare Kapanı" operasyonunda CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bazı belediye çalışanları, meclis üyeleri ve butik otel işleten iş adamlarının da aralarında bulunduğu 60 kişinin gözaltına alınması olayının yankıları devam ediyor.

Olayda Türkiye Windsurf Şampiyonu ve milli sörfcü Bora K.'nın babası Prof.Dr.Celalettin K.'nın da gözaltına alınması şok yarattı. Prof.Dr. Celalettin K.'nın gözaltına alınan CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'la yakın arkadaş oldukları, turizme yönelik arazilerle ilgili usulsüzlük yaptığı ve bir yıl süren teknik takibe takıldığı belirtildi. Celalettin K.'nın evinde yapılan aramada ele geçirilen biri ruhsatsız iki tabanca ve üç bin mermiye el konularak kriminal incelemeye gönderildi.

Gözaltına alınanlar arasında Çeşme ve Alaçatı'da çok sayıda villası ve arazisi bulunan ve Alaçatı'da ünlü bir gece kulübünün sahibi olan E.K. da gözaltına alındı.

Bu arada belediye çalışanları, meclis üyeleri ve butik otel işleten iş adamlarının da aralarında bulunduğu 60 kişinin ifadesi alınmaya başlandı. İfadelerin alınmasıyla ve belediyede bulunan önemli evraklara el konulmasıyla birlikte önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı. İsmi açıklanmayan eski bir bürokratın Alaçatı'da bir milyon dolar değerinde lüks villası çıktı. Savcı Murat Gök, bu villanın nasıl elde edildiği konusunda inceleme başlattı.

Son operasyonla birlikte İzmir'de yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan belediye başkanı sayısı beşe çıktı.