kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karargâh soruşturması sır numaraya kilitlendi

Göksel ÇA?LAV-Ersan ATAR /ANKARA
12.02.2009
Karargâh Evleri operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlıların, şemanın tepesindeki isim olduğu iddia edilen İbrahim Arslan adına kayıtlı telefonla defalarca arandıkları ortaya çıktı..
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülen Karargâh Evleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlıların, "Karargâh Evleri Şeması" nda bir numara olarak gösterilen İbrahim Arslan adına kayıtlı bir numarayla defalarca arandıkları ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hazırladığı "Karargâh Evleri" başlıklı rapor üzerine Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'nca 10 ve 11 Şubat tarihlerinde İstanbul, Balıkesir ve Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin sorguları dün Askeri Savcılık'ta yapıldı. İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Ozan Çevik ve Bekir Çakmak savcılıkça serbest bırakıldı. Sorguda ilginç bir durum ortaya çıktı. Tespit edilen bir numara, İbrahim Arslan adına kayıtlı görünüyordu. Ancak Arslan bu iddiayı şiddetle reddetti. Dosyaya göre, gözaltındaki zanlılardan tamamı bu numaradan aranmış ve defalarca görüşülmüştü. Bedri Gültekin de bu numaradan 73 saniyelik görüşme yapmış görünüyordu.

BİR KİŞİDE 39 AYRI KAYIT
Arslan'ın imzasıyla abone sözleşmesindeki imza da tutmuyordu. Savcılıktaki dosyaya göre, diğer zanlıların bazıları da İbrahim Arslan adına kayıtlı telefonları kullanmış görünüyordu. Aynı zamanda, İstanbul Esenler'de yaşayan ve 64 yaşında olan, günlük yaşamında da cep telefonu kullanmayı bilmediği ileri sürülen Mümine Öztürk'ün adına ve onun kimlik bilgileriyle 39 ayrı telefon kayıtlı bulunduğu belirlendi. Arslan ve Öztürk adına olan telefonların klonlanma ihtimalini araştırılıyor. Savcılığın soruşturmasını, "çete kurmak", "askeri bilgileri temin etmek" ve "askeri bilgileri açıklamak"tan yürüttüğü öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılardan Ozan Ezik ifadesinde, "İbrahim Arslan dahil hiç kimseyi tanımıyorum, İP ile ilgilide hiçbir ilişkim yok" dediği öğrenildi.