kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atasay'dan iddialara yanıt

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 19:59
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, ''Tümü yeşil alan ve imarsız bir araziyi, ticari imarlı bir hale getirdikleri ve bu vesileyle rant sağladıkları iddialarının tamamen asılsız olduğunu'' bildirdi.

Kamer, bugünkü bir gazetede yer alan ''Apar Topar Bağış'' başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bu konunun 3 yıldır çeşitli vesilelerle kamuoyunun ve basının gündemine getirilmeye çalışıldığını özellikle belirtmek istediğini kaydeden Kamer, Eyüp İlçesi, 1. bölge 116 no'lu ada, 1 no'lu parselde yer alan toplam 5243 metre kare büyüklüğündeki arsayla ilgili ''asılsız iddiaların'' ortaya atıldığını ifade etti.

Kamer, ''buna göre, söz konusu arsanın tümünün daha önce yeşil alan statüsünde bulunduğunun'' söylendiğini belirterek, ''kendi girişimleriyle ticaret ve hizmet alanına dönüştürüldüğü, emsalinin de artırıldığı izlenimi verildiğine'' dikkati çekti.

Bu arsanın ticaret fonksiyonunun, Nurettin Sözen döneminde yapılan 6 Aralık 1993 tarihli Eyüp Nazım İmar Planında da yer aldığını ifade eden Kamer, dolayısıyla arsanın 1993 yılından bu yana ticaret statüsüne sahip olduğunu vurguladı.

Kamer, diğer yandan, arsanın emsalinin de mülkiyetlerinde bulunduğu dönemde herhangi bir değişikliğe uğramadığını kaydederek, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

''Arsanın içerisinde bulunan kısmi yeşil alanla ilgili olarak da 17 Şubat 2005 tarihinde yapılan plan değişikliğinde yer alan plan notlarına göre yüzde 20 yeşil alan ayrılması zorunluluğu getirilmiştir. Dolayısıyla imara açılan 1000 metre kare civarındaki yeşil alan miktarı ile bırakılması zorunlu kılınan yeşil alan miktarı eşittir. Tümü yeşil alan ve imarsız bir araziyi, ticari imarlı bir hale getirdiğimiz ve bu vesileyle rant sağladığımız iddiaları tamamen asılsızdır.''

Kamer, bugüne kadar söz konusu araziyle ilgili herhangi bir proje ve buna bağlı herhangi bir inşaat ruhsatı ya da imar değişikliği başvurularının da olmadığını belirtti.

Açıklamasında ''Bütün bunlardan daha önemlisi ve bizi yaralayan iddia ise merhum ağabeyim TFF Başkanı Sayın Hasan Doğan'ın anısına yapılan saygısızlıktır'' diyen Kamer, bu arsanın bağışlanmasına 2 ay öncesinden karar verildiğini bildirdi.

Açıklamanın zamanlaması konusunda ise merhum Doğan'ın TFF Başkanlığına seçilmesinin birinci yıl dönümünün kararlaştırıldığını anlatan Kamer, açıklamasında ''Milli Takımımızın Avrupa Kupası yarı final maçı canlı yayınında kamuoyuna mal olan futbol okulları projesinin ilk adımı için yine bir milli maç günü ve Hasan Doğan anısına açılan 'Milli Gurur Milli Forma Sergisi' açılışı tercih edilmiştir'' bilgisine yer verdi.

İddialara en güzel cevabı, bu arsa üzerinde inşa edilecek futbol okulundan yetişmiş, yeşil sahalarda başarıyla top oynayan gençlerin vereceğini belirten Kamer, açıklamasında şu hususu dile getirdi:

''Ülkemizin seçim döneminden geçtiği, siyasilerin malzeme arayışı içinde gözü kapalı, dayanaksız, kanıtsız yukarıda da görüldüğü üzere gerçek dışı iddialar ileri sürdükleri bugünlerde, öncelikle basın kuruluşlarından beklentimiz, kişileri ve 70 yıllık kurumumuzu rencide edecek, itibarını zedeleyecek haberlere karşı hassasiyetle yaklaşmalarıdır.''