kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Müze müdürüne 12 yıl hapis

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 17:45
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davanın karar duruşmasında tutuklu sanık eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'na nitelikli zimmet ve görevi ihmal suçundan 12 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına ''Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, zimmete iştirak'' suçlarından 25'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz sanıklardan Uğuz Sağlan, Suat Yenmez ve Fehmi İşler katıldı.

Tutuksuz sanıklar, Fuat Ergün, Mehmet Polat, Halil Eker, Ahmet Düzyer, İsmail Bilgin ve Bülent Yücel duruşmada yer almadı.

Karar duruşmasında sanık avukatları son savunmalarını yaptı. Kazım Akbıyıkoğlu'nun avukatı Coşkun Mavioğlu, müvekkilinin hiçbir suça karışmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki müzelerde 1185 tarihi eserin kayıp, 1195 eserin sahte olduğunu, 20 bin eserin de tarihi eser olmadığı için kayıtlardan silindiğini açıkladı. Ayrıca sayın Bakan müzelerdeki denetimlerin yetersiz olduğunu söyledi. Akbıyıkoğlu, günah keçisi gibi ortaya atılıyor. ABD'den Karun Hazineleri'nin Türkiye'ye getirilmesi sırasında meydana gelen olaylarla tutuklu bulunduğu sürede meydana gelen olaylardan bile yargılanıyor. Müvekkilim suçsuzdur.''

Sanık Akbıyıkoğlu da 33 aydır tutuklu bulunduğunu ve suçsuz olduğunu söyledi. Diğer sanık avukatları da savunmalarını yaptıktan sonra verilen 1 saatlik aranın ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Mahkeme heyeti, eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'na ''nitelikli zimmet ve görevi ihmal'' suçlarından 12 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Uğuz Sağlan'a nitelikli zimmet ve haksız menfaat suçundan 12 yıl 6 ay, Mehmet Polat, Fuat Ergün ve Halil Eker'e nitelikli zimmet suçuna yardım suçundan 6'şar yıl 3'er ay, Ahmet Düzyer, Fehmi İşler ve Suat Yenmez'e zimmete iştirak suçundan 6'şar yıl, Bülent Yücel'e suçu bildiği halde gerekli kurumları bildirmeme suçundan 2 yıl 6 ay, İsmail Bilgin'e suçu bildirmeme suçu nedeniyle 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklu kaldıkları sürenin cezalardan indirilmesi yönünde karar aldı.