kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Deniz Feneri: Bizimle ilgisi yok

CHA
Giriş Saati : 13.02.2009 19:33
Güncelleme : 13.02.2009 23:54
Yeni Haber
Türkiye Deniz Feneri Derneği, Adalet Bakanlığı'nca hakkında soruşturma yürütülen İstanbul 10. Noteri'nin açığa alındığı haberleriyle Deniz Feneri Derneği'nin ilgisinin olmadığını açıkladı.

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yanlış haber yapıldığı gerekçesiyle dernek avukatı Mehmet Yalçınkaya aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Yalçınkaya, Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü bir soruşturmayla ilgili olarak açığa alındığı bildirilen İstanbul 10. Noteri'nyle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen kasıtlı olarak müvekkili Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin isim ve logosunun kullanıldığını kaydetti.

Habere konu olan soruşturmanın, adı geçen noterin, noterce düzenlenen bir vekaletname ile ilgili olduğunu kaydetti.

Yalçınkaya, "Türkiye Deniz Feneri Derneği, işlemin tarafı değildir. Noter tarafından tanzim edilen vekaletname ile müvekkil Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle, yapılan haberlerde müvekkil derneğin isim ve logosunu basın yayın ilkelerine aykırı olarak kullanan basın yayın organlarının bu hukuka aykırılığa derhal son vermelerini, ilgisiz haber başlıklarında kullandıkları Türkiye Deniz Feneri Derneği isim ve logolarını internet sitelerindeki haber başlıklarından kaldırmalarını, basılı yayınların Basın Kanunu hükümleri uyarınca düzeltilerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini, aksi takdirde hukuka aykırı yayınlar nedeniyle yasal yollara başvuracağımızı tüm basın yayın organlarına saygılarımızla duyuruyoruz." dedi.