kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beş katlı binanın istinat duvarı çöktü

Giriş Saati : 10.02.2009 08:24
Güncelleme : 10.02.2009 23:19
Yeni Haber
Başkent Pursaklar'da beş katlı bir binanın hemen bitişiğinde bulunan istinat duvarı sabaha karşı büyük bir gürültüyle çöktü. ..
Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda, çöken istinat duvarının altında kalan bir otomobil hurdaya döndü. Adeta deprem etkisi yaşatan olayın ardından, itfaiye ve polis ekipleri binayı çökme tehlikesine karşı tahliye etti. Binadan korkuyla dışarıya fırlayan vatandaşlar, binayı yapan mütahhide ve belediyeye tepki gösterdi.

Olay, saat 05.00 sıralarında Pursaklar Şehit Salim Akgül Caddesi Ülkü Apartmanı yanında meydana geldi. Binanın hemen bitişiğinde bulunan istinat duvarı, gün boyunca yağan yağmurun da etkisiyle sabaha karşı büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken duvarın altında kalan bir otomobil hurdaya dönerken, deprem olduğunu zanneden apartman sakinleri kendilerini dışarı attı. İstinat duvarının çöktüğünü fark eden vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiyenin de gelmesiyle istinat duvarı bitişiğinde bulunan apartman sakinleri teker teker uyandırılarak, tahliye edildi. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, vatandaşlar belediyenin gerekli önlemi almadığını öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyleyen Abdil Altıparmak, daha önce gerekli uyarıyı belediye yetkililerine bildirdiklerini ancak mütahhit ve belediyenin yeterli önlemi almadıklarını öne sürdü.

İstinat duvarının altında kalarak hurdaya dönen otomobilin sahibi Ramazan Can ise sabaha karşı duvarın büyük bir gürültüyle çöktüğünü kaydetti. Adeta deprem etkisi yaşattığını kaydeden Can, "Otomobili akşam saatlerinde park ettik. Park halindeki arabamız duvarın altında kaldı. Burada can kaybı da yaşanabilirdi. Belediye ekipleri bir defa gelip baktı. Birşey olmaz dediler. Gerekenin yapılmasını istiyoruz." seklinde konuştu. Bazı vatandaşlar ise belediyeye istinat duvarının uygun olmadığı yönündeki yazdıkları dilekçeyi göstererek, tepkilerini sürdürdü.

Çökme tehlikesine karşı apartmanlarından çıkarılan vatandaşlar, soğuk havadan korunmak için otomobillerine sığındı.

CİHAN