kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Owen'i Türklerin tepkisizliği şoke etti

CİHAN
Giriş Saati : 10.02.2009 11:34
Güncelleme : 10.02.2009 22:59
Yeni Haber
İngiliz aktör Clive Owen ile Amerikalı aktris Naomi Watts'ın başrolde oynadığı ve bir bölümü İstanbul'da geçen 'The International'ın çekimleri tamamlandı. Aktör Owen, Kapalı Çarşı'da elinde silahla koştuğu sırada çevresindeki insanların 'hiçbir şey yokmuş gibi' normal hayatlarına devam etmesinin kendisini şaşkına çevirdiğini söyledi.

İnternetteki femalefirst.com magazin sitesine konuşan Owen, "Yetkililerden izin alamadığımız için çekimler sırasında Kapalı Çarşı'yı kapatmadan çalıştık. Çarşıdakiler çekim yaptığımızı bilmiyorlardı. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım" dedi. Clive Owen'ın 'dünyanın en büyük alışveriş merkezi' olarak nitelediği Kapalı Çarşı'daki silahla koşma sahneleri, çatılara ve bazı noktalara konulan kameralarla çekildi.
Aktör Owen, elindeki silahı gören bazı Türklerin sadece gülüp geçtiğini, kimisinin de hiçbir şey olmamış gibi başka yöne baktığını belirterek, bunun gerçekten şaşırtıcı olduğunu anlattı.

Filmin yapımcısı Charles Roven ise, "Kim olursam olayım, elimde bir silahla Londra ya da New York'ta bir sokakta koşuyor olsaydım, anında sırtım duvara yapıştırılırdı" yorumunu yaptı. Roven, çarşının kapatılmamasını başta kendileri için büyük bir sıkıntı olarak gördüklerini, ancak alışverişe gelenler ve esnafın Clive Owen'ı 'gayet doğal karşılaması' sayesinde sorun yaşamadıklarını aktardı. Roven, "Kimisi sadece kendi işiyle ilgileniyordu, kimisi de bu işe bulaşmamak için başka yöne bakıyordu. Bizim için beklenmedik bir şeydi" diye ekledi.

Clive Owen, filmde işini her şeyin üzerinde gören bir İnterpol ajanını oynuyor. Uluslararası bankacılık yolsuzluğunu araştırırken meydana gelen cinayetle ilgili olarak da Manhattan bölge savcısının asistanıyla (Naomi Watts) işbirliği yapmak zorunda kalıyor.

12 Şubat'ta Almanya'da, bir gün sonra da ABD'de gösterime girecek olan film Türk sinemaseverlerle 10 Nisan'da buluşacak.