kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İP Genel Başkan Vekili'ne gözaltına

AA
Giriş Saati : 10.02.2009 22:57
Güncelleme : 10.02.2009 23:29
Yeni Haber
Hava Kuvvetleri Komutanlığının başlattığı soruşturma kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

Ankara'da Terörle Mücadele ekiplerince Batıkent'te gözaltına alınan Gültekin, askeri savcının talimatı üzerine Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığına teslim edildi.

Bu arada İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey de İl Jandarma Alay Komutanlığına gelerek, Gültekin'in durumu hakkında bilgi aldı.

Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gültekin'in askeri savcının talimatıyla gözaltına alındığını belirterek, ''Bu gözaltı hayırlı bir iş için. Karargah Evleri gibi yalanların ortaya çıkmasında hayırlı olacak çünkü'' dedi.
Gültekin'in herhangi bir suçlama ile gözaltına alınmadığını, yarın Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığında sadece ifade vereceğini belirten Özbey, Gültekin ile birlikte ''İstanbul'da 4, Ankara'da 1 ve Balıkesir'de de 1 kişinin daha gözaltına alındığını'' söyledi.

Özbey, ''Ergenekon ve Karargah Evleri Tuncay Güney'in ürettiği şemalardan biri. İşçi Partisi olarak biz Karargah Evleri soruşturmasının bir an evvel sonuçlandırılması için daha önce dilekçe vermiştik. Bu gözaltı hayırlı bir iş için. Karargah Evleri gibi yalanların ortaya çıkmasında hayırlı olacak çünkü. Ancak bir siyasi parti genel başkan vekilinin bu şekilde gözaltına alınması doğru değil. Uygulama yanlış'' diye konuştu.