kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi

Giriş Saati : 10.02.2009 11:24
Güncelleme : 10.02.2009 23:19
Yeni Haber
Yurt genelinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kayseri'de evlerin çatıları zarar gördü, Manisa'da 5 bin dönüm ekili tarım arazisi sular altında kaldı, Muğla ve Kayseri'de ise ağaçlar kökünden söküldü.

KAYSERİ'DE YAKLAŞIK 50 AĞAÇ DEVRİLDİ, 1 EVİN ÇATISI UÇTU


Kayseri'nin Develi ilçesinde, şiddetli lodos nedeniyle yaklaşık 50 ağaç devrildi, 1 evin çatısı uçtu, 5 evin de çatılarındaki kiremitler zarar gördü.

Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, ilçe merkezinde bulunan Yazı Bağları bölgesindeki bahçelerde dikili olan ceviz, kavak ve çınar cinsi yaklaşık 50 ağaç devrilirken, bazı ceviz ağaçları da kökünden söküldü. Reşadiye Mahallesi'nde Durmuş Dolgun'a ait evin saç kaplamalı çatısı ise fırtına nedeniyle tamamen uçtu.

Öte yandan, fırtınanın etkili olduğu Yukarı Fenese ve Reşadiye mahallelerinde de 5 evin çatısındaki kiremitler zarar gördü ve televizyon antenleri uçtu.

MANİSA'NIN SARUHANLI İLÇESİNDE 5 BİN DÖNÜM EKİLİ TARIM ARAZİSİ SULAR ALTINDA KALDI

Aşırı yağışların, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli beldesinde 5 bin dönüm ekili tarım arazisinin su altında kalmasına yol açtığı öğrenildi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, son bir hafta için Saruhanlı'da metre kareye 65 kilogram yağış düştüğünü belirterek, Kumçay, Gediz Nehri ve Mütevelli Ovası'ndaki tahliye kanallarının taşması sonucu tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirtti.

Okur, ''Mütevelli Ovası'nın köy altı mevkisinde bulunan bazı buğday tarlaları da aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Yaklaşık 5 bin dönüm alanın yüzeyi suyla kaplandı. Buğday tarlalarının yüzeyinde biriken sular, ürün için tehlike arz ediyor. Bu durum karşısında buğdayda en az yüzde 50 verim kaybı yaşanacak'' dedi.

KAYSERİ'DE ŞİDDETLİ LODOS AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Kayseri'de saatteki hızı yer yer 87 kilometreyi bulan lodos, reklam panolarına zarar verdi, ağaçları kökünden söktü.

Kayseri'de etkisini gösteren şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı yer yer 87 kilometreyi bulan lodos, reklam panolarına zarar verirken bazı ağaçları da kökünden söktü. Lodostan dolayı Sivas Caddesi üzerinde yola devrilen bir ağaç, sürücülere ve polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı sabah saatlerine kadar 54 kişi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvururken, polis ekipleri geç saatlere kadar kıraathaneleri gezerek zehirlenmelere karşı halkı bilgilendirdi. Öte yandan Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, iki gün boyunca etkisini azaltması beklenen lodosun perşembe ve cuma günü tekrar etkili olacağını bildirdi.

FIRTINANIN DEVİRDİĞİ AĞACI KALDIRIRKEN YARALANDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur sonrasında devrilen ağaçları kaldıran işçilerden birinin üzerine ağaç parçası düştü. Kolundan yaralanan Çetin Kaya isimli belediye işçisi, hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta ilçede etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle ilçenin değişik yerlerinde ve Taşyaka şehir mezarlığında bulunan ağaçlar yıkılmış, bazı mezarlar da hasar görmüştü. Fethiye Belediyesi tarafından mezarlıkta başlatılan çalışma ile yıkılan ağaçlar kaldırılmaya başlanmıştı.

Köklerinden sökülen ağaçların kesimi sırasında kopan ağaç parçası Fethiye Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işçilerden Çetin Kaya'nın üzerine düştü. Arkadaşlarının yardımıyla kesilen ağaç gövdesinin altından çıkarılan Kaya, 112 acil servis ambulansıyla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya, aldığı darbe nedeniyle kolunun kesilme riski nedeniyle Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

Çalışma arkadaşları kesilen ağaçları vinç yardımı ile kamyonetlere yükledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ANKARA'DA YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Beypazarı ile Bolu'nun Kıbrısçık ilçesi yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Gece başlayan ve devam eden kar yağışı, özellikle Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor.

Yağış nedeniyle Beypazarı-Kıbrısçık ve Beypazarı-Karaşar yollarında ulaşım güçlükle sağlanmaya başladı. Karayolları 43. şube şefliği ekipleri, yer yer 10-15 santimetreyi bulan kar kalınlığına ve yoğun sise rağmen çalışmalarını aralıksız sürüdürüyor.

Karayolları yetkilileri, sürücülere, özellikle Burgaz Geçidi ve Taş Ocağı mevkisi arasındaki 1650 rakımlı bölgede dikkatli araç kullanmalarını öneriyor.

(AJANSLAR)