kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Soba faciası: 5 ilde 12 kişi öldü

Giriş Saati : 10.02.2009 09:45
Güncelleme : 10.02.2009 23:24
Yeni Haber
Tekirdağ, Amasya, Konya, Kayseri ve Gaziantep'te karbonmonoksit gazından zehirlenen 12 kişi öldü, 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Rumeli Mahallesi'nde oturan Ethem Coşkun (37), eşi Çiğdem Coşkun (34) ve kızı Betül Coşkun (7), evlerine sohbet için gelen arkadaşları Ömer Tan Sarıkaya (32), Kemal Çağlar (32) ile Erdinç Özer (19), bir süre sohbet ettikten sonra gece geç saatte sobaya kömür atıp yattı.

Ethem Coşkun'un işe gitmemesi üzerine eve gelen bir arkadaşı, kapıyı çalmasına rağmen yanıt alamayınca demir korkuluklu pencere camını kırdı. İçeriden duman çıkması üzerine 112 Acil Servis ile 155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istedi. Bu arada, penceredeki parmaklık demirlerinden biri kesilerek, küçük bir çocuk yardımıyla kilitli olan kapının açılması sağlandı. Eve girildiğinde, salonda ve yatak odasında bulunan Ethem, Çiğdem ve Betül Coşkun ile Kemal Çağlar, Ömer Tan Sarıkaya ve Erdinç Özer'in öldüğü anlaşıldı.

112 Acil Servis ekipleri ile polisin incelemesinden sonra 6 kişinin cesedi Çorlu Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi sonucu, 6 kişinin sobadan sızan gazdan zehirlendiği tespit edildi.

AMASYA

Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Çobanören köyünde yaşayan İnzile Çoban (74) ve eşi Hüseyin Çoban (75), yattıkları odada gelinleri tarafından ölü bulundu. İnceleme sonucu, yaşlı çiftin odalarındaki sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

KONYA

Konya'nın Kadınhanı ilçesi İstanbul Caddesi'ndeki öğrencievinde Fatih Koç (19) ve kız öğrenci S.B. (19) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Eve gelen arkadaşları tarafından baygın bulunan Fatih Koç ve S.B, Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fatih Koç, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan S.B, Konya'ya sevk edildi.

Fatih Koç ve S.B'nin Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu öğrencileri olduğu öğrenildi.

KAYSERİ

Kayseri'de, Nuri Çalımlı (59) ve eşi Seher Çalımlı'dan (58) 2 gündür haber alamayan yakınları, Nuri Has Mahallesi Özgür Caddesi'ndeki evlerine geldiklerinde çiftin cesetleriyle karşılaştı.Çalımlı çiftinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. Nuri ve Seher Çalımlı'nın cesetleri, hastane morguna kaldırıldı.

Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları bölgesinde oturan Seda Payas (17) ile Meliha Kutlu (3), kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Kayseri Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Seda Payas ile Meliha Kutlu'nun hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde oturan Selda Şahin (21), kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazında zehirlenerek, yakınları tarafından Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Selda Şahin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te, Mücahitler Mahallesi 10. Sokak'ta oturan Fikriye Yıldıran ve oğlu Ahmet Yıldıran'ın evden çıkmamasından şüphelenen komşuları, kapı zilini çalıp yanıt alamayınca polise haber verdi.

Eve gelen Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fikriye Yıldıran ve oğlu Ahmet Yıldıran'ı yatakta buldu. 112 Acil Servis ekipleri, Fikriye Yıldıran'ın öldüğünü tespit etti.

Durumu ağır olan Ahmet Yıldıran, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Ahmet Yıldıran'ın sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

(AA)