kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ece için umutlu bekleyişe devam

Mustafa KAYA - SABAH
09.02.2009
Taksim'de üzerine düşen cam nedeniyle ağır yaralanan ve yoğun bakıma alınan üniversiteli Ece Turhan dün ilk kez gözlerini açtı..
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde arkadaşlarıyla buluştuğu sırada Fitaş Sinemaları'nın bulunduğu binanın 5'nci katından üzerine düşen camla ağır yaralanan İTÜ Çevre Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Ece Turhan, yaşama dönüyor. Ece, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji servisinin yoğun bakım ünitesinde dün ilk kez gözlerin açtı. Solunumu da normale dönen genç kızın solunum cihazı çıkartıldı. Ece artık kendisi nefes alıp veriyor. Genç kızın solunum cihazı geçtiğimiz hafta da çıkartılmış, ancak nefes almakta zorluk çektiği için yeniden takılmıştı. Olayın ardından hastane bahçesinden bir an olsun ayrılmayan baba İhsan Turhan ise biricik kızının solunum makinesinden çıkartılmış olmasının kendileri için büyük bir ümit olduğunu söyledi. Baba Turhan, kızının arkadaşlarının hastanede günlerdir süren bekleyişinin devam ettiğini belirterek, "Kızımın aramıza döneceğini biliyoruz. Bilinçsiz de olsa gözlerini aralıyor. Doktorlar kızımın ameliyat olup ayağa kalkabilmesi için araştırma yapıyor. Umutlu bekleyişimiz sürüyor" diye konuştu.

"RİSK DEVAM EDİYOR"
Doktorlar ise genç kızın sağlık durumundaki kritik dönemin devam ettiğini kaydederek, "Ece Turhan'ın genel durumu ve beyin fonksiyonları açısından ışığa tepki vermesi ve gözlerini açması tedaviyi olumlu yönde etkilemiştir. Ece'nin beynindeki durum ilk güne göre kritikliğini koruyor. Yapılan tespitlere göre boyun omurlarında problem var. Yürümesine engel teşkil etmez, ileride yapılacak bir müdahale ile düzelebilir" dedi.
Haberin fotoğrafları