kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köyün rapçi gençleri iş başında

Giriş Saati : 10.02.2009 10:33
Güncelleme : 10.02.2009 23:19
Yeni Haber
Van'ın Köprüler köyünde sorunlarını duyurmakta zorlandıklarını bildiren köylüler, kurdukları tiyatro ekibindeki rapçi gençlerin müzik ve skeçleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Köprüler köyü halkı sorunlarını dile getirip, çözüm bulmak için köyün gençlerinden yardım istedi. Köyün yetenekli gençlerinden müzik ve tiyatro grubu kuran köy muhtarlığı, sorunları, bu gençlerin rap müziği ve çeşitli skeçleriyle dile getirerek, yetkililere ulaşmaya çalışıyor.

Gençler rap eşliğinde köyün tüm sorunlarını ifade ederken, çeşitli skeçlerle de yöneticilere mesaj yolluyor, köylerine yardım talebinde bulunuyor.

''GÜLDÜREREK DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ''

Köprüler köyü muhtarı Süleyman Düşünür, çok büyük sorunlarının bulunduğunu belirterek, köylerinin isminin 'Köprüler' olduğu halde köprüsüzlükten araçların köye giremediğini söyledi.

İçinde bulundukları durumu yetkililere, köyün gençlerinin yeteneklerinden faydalanarak anlatma yolunu seçtiklerini ifade eden Düşünür, şunları söyledi:

''Bir taziye evi yaptırıyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığı için yarım kaldı. Bir taraftan yardım alamadık. Köyümüzde köprüler yıkılıyor yaptıramadık. Biz de gençlerimizi topladık, bu sorunlarımızı rap müziği eşliğinde söylemelerini istedik. Onlar da güzel bestelediler. Sorunlarımıza güldürerek dikkat çekmek istiyoruz. Umarız yetkililer sesimizi duyar. Kurduğumuz bu tiyatro ekibiyle Van'da çeşitli kurumların önünde sorunlarımızı dile getireceğiz.'' Gençlerinden Servet Ödemiş (29) ise, köyün sorunlarını dile getirmek için rap müziğini öğrendiklerini belirterek, köylü gençlerin hepsinin bu müziğe hevesli olduğunu kaydetti.

Köyün büyüklerine yardım etmek için gençlerin üzerine ne düşerse yapmaya hazır olduğunu belirten Ödemiş,''çeşitli skeçlerimizde mevcut. Kendimiz yazıp kendimiz oynuyoruz. Yetkililer özellikle bizi duysunlar, bizlere yardım etsinler'' dedi.

(AA)