kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

'Konsey'de temsil oldu'

ENGİN Ardıç, 4 Şubat tarihli SABAH'taki köşesinin giriş bölümünde şöyle yazdı:
"Geçen gün bir yıldönümü kutlandı. Yok efendim, bu fakirin doğum gününden söz etmiyorum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ellinci yaş günü kutlandı. Hani şu varlığını herkesin bildiği ama nerededir, nasıl gidilir, nasıl başvurulur kimsenin bilmediği mahkeme, kısaca AİHM...
Vallahi başıma bir iş gelse de "dava açalım" desem, Türkiye'de o dilekçeyi yazacak kaç avukatın çıkacağını merak ettiğim mahkeme... Harcı marcı kaç avro tutar, onu da bilen varsa beri gelsin.
Dilekçeyi sakın AİHM diye yazmayınız, geri döner! ECHR diyeceksiniz, European Court of Human Rights... Ya da CEDH, Cour Europeenne des Droits de l'Homme.
Doğum günü partisini Strasbourg'da yapmışlar. Mahkeme de orada bulunuyor.
Bütün ülkelerin temsilcileri katılmışlar, Türkiye'yi ara ki bulasın!
Ne Brüksel büyükelçimiz, ne Paris büyükelçimiz, ne Strasbourg konsolosumuz, ne herhangi bir hariciye memuru, ne bir hukukçu... Kimse gitmemiş!
Harcırah mı yok, hava mı soğuk?
Tövbe, bizden başka da bir tek Letonya katılmamış, onların gerçekten paraları yokmuş...
Gerçek şu ki, anlı şanlı bürokrasi bu mahkemeyi sevmiyor."
Ardıç'ın "kimse gitmemiş!" ifadesi üzerine, Türkiye'nin Avrupa Konseyi nezdindeki Daimi Temsilcisi Daryal Batıbay, gazeteye bir düzeltme notu gönderdi.
Şöyle diyor Batıbay:
"AİHM, Avrupa Konseyi nezdinde T.C. Daimi Temsilciliğimizin görev alanına girmektedir. Köşe yazısına konu edilen, 30 Ocak Cuma günkü AİHM'nin 50. yıldönümü programı kapsamındaki açılış töreni olmak üzere tüm etkinliklere Daimi Temsilciliğimizden 2 yetkili katılmıştır. Yetkililerimiz aynı zamanda AİHM başvurularında Hükümet ajanlığımızı yapmaktadırlar. Diğer Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Daimi Temsilciliklerinden de genelde bu çerçevede katılım olmuştur."
Ardıç, söz konusu yazıdaki iddianın, Taraf gazetesindeki bir habere dayandığını söyledi. Keşke cümleye "Taraf'tan öğrendiğimize göre" mealinde bir ek koysaydı. O bir yana, böylece bir bilgi hatasını da düzeltmiş oluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın