kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
EVE KAPANDILAR İzmir’deki evlerine kapanan Seher ve Mustafa Solak çifti yaptığı yazılı açıklamada sevgi ve barış mesajları vererek, isteklerinin yerine gelmesi için yardım istedi.

Servet bağışladılar ancak kimse almadı

Tolga TEKİN SABAH
08.02.2009
Solak çifti servetlerini dünya barışı için Hazine'ye bağışladı. Reddedilince taksiciye verdiler. Çift, polise teslim edilen servetleri için yardım istiyor..
İki yıl önce evlendiği ikinci eşi 29 yaşındaki Seher Solak ile birlikte İzmir Alsancak'ta yaşayan ve babasından kalan mirasla geçinen Mustafa Solak (50) geçen cuma günü gittiği Ankara'da dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla ilginç bir mesaj vermek istedi. Tüm mal varlıklarını Hazine'ye bağışlamak isteyen Solak çifti, barış mesajı içeren dilekçeyle birlikte Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurdu. İçinde 18 bin 270 TL, 4 bin 410 euro, 15 bin TL değerinde altın, çek, bazı tapuların olduğu çanta ile bu birikimlerini bağışladıklarını gösteren bir yazıyı Hazine'ye veren çift olumsuz yanıt aldı. Dilekçeleri kabul edilmeyen Solak çifti, kendilerini Esenboğa Havaalanı'na götürmek için bindikleri taksi şoförü İzzet Erdem'e "Sen iyi birine benziyorsun" diyerek para dolu çantayı verdi. Taksici ise çantayı Bahçelievler Polis Merkezi'ne teslim etti.

PARAYI İSTEMEDİLER
Polis, çantadaki evraklardan çiftin isim ve adresine ulaştı. Çift, İzmir Alsancak'taki evlerinde ifadelerini alan polise serveti geri almak istemediğini söyledi. Mustafa Solak, "Bu bağışı, dünya barışına katkıda bulunmak için yaptım" dedi.