kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tunceli Valisi Mustafa Yaman

'Oy istedi' diyen ispat ederse, istifa ederim

PERVİN METİN
08.02.2009
Beyaz eşya yardımıyla dikkat çeken Tunceli Valisi Yaman, bir parti için kimseden oy istenmediğini söyledi: İspatlayan varsa hemen istifa ederim..
Yerel seçimler öncesinde yaptığı beyaz eşya yardımlarıyla gündeme gelen Tunceli Valisi Mustafa Yaman, SABAH'a konuştu. Tunceli'de Mayıs 2007'de göreve başladığını, daha önce de bir seçim dönemi geçirdiğini söyleyen Yaman, "22 yıllık meslek hayatımda bu yardımları dağıtıyordum, dağıtmaya da devam edeceğim. Buradaki insanların gıda, barınma, sağlık ve çocukların eğitim ihtiyacını her zaman karşılıyoruz. Evlerinde buzdolabı, çamaşır makinesi bulunmasın mı? Asgari düzeyde yaşam standartlarına sahip olmasınlar mı?" diye sözlerine başladı.

'HER ŞEY YASAL'
Yardımlar karşılığında kimseden herhangi bir parti için oy talep edilmediğini vurgulayan Vali Yaman, "Ne ben ne de yardımları dağıtan herhangi bir görevli oy istedi. Bunu ispatlayan varsa hemen istifa ederim. Bu ihtiyaçları 6 ay öncesinde vatandaşlarla birebir görüşerek belirledik. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, illere verilecek yardımı sıraya koyar. Bizim işlemlerimizin tamamlanması da bu döneme denk geldi. Seçimle hiçbir alakası yok" dedi. Yardımları "Seçmen oyunu etkilemeye yönelik" diye niteleyen Yüksek Seçim Kurulu'nun Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararına ilişkin Yaman, şöyle konuştu: "Hukukçu bir idareciyim. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum ve her şeyi yasal çerçeveye uygun yapıyorum. Bugüne kadar hesap vermekten kaçınmadım. Fakir fukaraya yardım ettiğim için ceza alacaksam varsın, olsun. Ben hizmet yapmaya devam edeceğim. Çünkü, vatandaş benden bunu bekliyor." Yardım çalışmasının 6 ay öncesine dayandığını söyleyen Yaman, "Ben bu çalışmanın yapılacağını 10 gün önce basın bülteni ile ajanslara duyurdum. '2008'de bunları yaptık. 2009'da da bunları yapacağız' diye bülten geçtim. Şimdi olay farklı yerlere çekildi. Nedense o zaman dikkate alınmamıştım" dedi.

ÖĞRENCİYE SERVİS
Yatılı bölge okullarında kalan tüm öğrencileri cuma akşamı servisle alıp köylerine de götürdüklerini ve hafta başı yeniden okullarına teslim ettiklerini anlatan Tunceli Valisi Mustafa Yaman, "Maddi durumu kötü olan öğrencilerin dershane paralarını da karşılıyoruz. Köylerde yaşayan öğrenci sayısının azlığı nedeniyle, onları YİBO'lara yönlendiriyoruz. Her köyde okul var. Ancak, bunlar yıpranmasın diye muhtarlara başka amaçlarla kullandırılıyor" diyerek sözlerini tamamladı.