kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kapatma davası açanlar herhalde bunları izliyor

Yaşar ÖNEL - Abbas ÇAKAR KOCAELİ
08.02.2009
Kocaeli'nde dün seçim startı veren Başbakan Erdoğan, CHP'ye "Çarşaf ve Kuran kursu açılımı'" için "Ne oldu da millet aklınıza geldi" diye sordu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kapatma davası açanlar herhalde bunları izliyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Kocaeli mitingiyle seçim startı verdi. Yağmura rağmen yaklaşık 50 bin kişiye hitap eden Erdoğan, CHP'yi eleştirirken çarşaf ve Kuran kursu açılımları için şunları söyledi: "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hangi dağda kurt öldü. Ne oldu da millet aklınıza geldi. Bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları rozet takmaları bile güzeldir. Herhalde AK Parti'ye kapatma davası açanlar bunları da izliyordur. Halkım 29 Mart'ta bunların hesabını sandıkta dürecek."

"CHP'DE ZİHNİYET KİRLİ"
Erdoğan, CHP İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Başka yerlerde dolaşıyor, adres dahi bulamıyor", Kocaeli adayı Sefa Sirmen'i "Bir zamanlar Seka'yı eleştiren o şahıs fabrikayı yeniden açacağını söylüyor. Birilerine peşkeş çekmek isteyen sen değil miydin?" diye eleştirdi. "CHP'nin kitabında belediyecilik, hizmet değil iftira var. Zihniyeti kirli" diyen Erdoğan, MHP için de "Hükümetteyken kendi yönetimlerindeki ilçe ve belediyeleri afet bölgesi ilan eden oldu. Kimin ne kadar oy verdiğine baktılar. Biz millet sevgimizi asla oyla ölçmeyiz. 'Ne kadar oy, o kadar hizmet' anlayışı kitabımızda yazmaz" dedi. Konuşmasında, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım" dizelerini anımsatan Erdoğan, "Bu idealin peşinden koşuyoruz. Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz" diyerek yeni seçim sloganı, "Sen Türkiyesin büyük düşün, Sen Kocaelisin büyük düşün" diye seslendi. Kısır siyasi tartışmalar içinde olmadıklarını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

"EZBER BOZAN TÜRKİYE"
"Ne o parti ne bu parti hiçbiriyle yarışta değiliz. Dünya ile yarışıyoruz. Bu mücadele Türkiye'nin mücadelesidir. Biz AK Parti olarak, Türkiye'ye yeni bir anlayış kazandırıyoruz. Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz. Türkiye'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Biz, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Bu yarış hizmet yarışıdır. Bu yarış, yerel kalkınmada, şehirleşmede Türkiye'yi lider yapma yarışıdır." Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Kocaeli Belediyesi tarafından yaptırılan 105 tesisin açılışını gerçekleştirdi, TOKİ tarafından yapılan konutların sahiplerine anahtarlarını teslim etti.