kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lodos kâbusu

Yalçın Bel - Neslihan Keskin - Erdoğan Yapık
09.02.2009
Şiddetli lodos dün Marmara'yı esir aldı. Boğazlardaki deniz ulaşımı aksadı. Sıcaklıklar Batı'da düşüyor. Yağışlarsa 2 gün daha sürecek..
Türkiye yağışlı ve fırtınalı havanın etkisi altına girdi. Özellikle Marmara bölgesinde şiddetli lodos hayatı felç etti, deniz ulaşımı aksadı. Yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, hafta başı tüm yurtta yağış bekleniyor. nİstanbul, dün sabahtan itibaren yağışlı havanın etkisine girdi. Güney kesimlerden esen lodosun da etkisiyle, Zeytinburnu sahilinde dev dalgalar oluştu. Dev dalgalar, sahil yolunu döverken, saat 09.15'te Kadıköy- Beşiktaş seferini gerçekleştirmek üzere hareket eden 250 yolculu "Mustafa Aydoğdu'' isimli vapurun 2 motorundan biri, Beşiktaş İskelesi'ne yanaşacağı sırada arızalandı. "Adem Yavuz'' isimli vapur, arızalı vapura sırt vererek iskeleye yanaştırdı. Öte yandan fırtına nedeniyle Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Sultanbeyli'de 3 binanın çatısı uçtu. Bağcılar, Büyükçekmece, Avcılar ve Kartal'da ise yağış bazı evlerde su baskınlarına yol açtı.

ZEHİRLENMELERE DİKKAT!

*
Fırtına nedeniyle, bazı İDO Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Sabah yapılması gereken Yenikapı-Yalova, Pendik- Yalova deniz otobüsü seferleri ile Kartal- Bostancı iç hat seferleri, iptal edildi. nÇanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına yüzünden Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri ile adalara yapılacak vapur seferleri durduruldu. nMuğla'da sabah başlayan ve etkisini artıran yağmur ve şiddetli rüzgâr, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de denize açılan balıkçıları zor durumda bıraktı.

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları kuvvetli yağış ile etkili lodosun oluşturabileceği olumsuzluklara özellikle de soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

* Kıyı Ege ile Akdeniz'de gök gürültülü sağnak, Doğu Anadolu'nun İç ve Doğu kesimlerinde kar bekleniyor. Çarşamba günü, yağışlar etkisini kaybedecek.