kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sibel son yazısında Nâzım'la seslendi

Ali BALCI / SABAH
09.02.2009
Kansere yenik düşen Kalaycı son yazısını "Nasıl ve nerede olursak olalım, hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak" dizeleriyle bitirmişti..
Anka Haber Ajansı'nın başarılı sağlık muhabiri 27 yaşındaki Sibel Kalaycı'nın hayatı bir yaz tatili için gittiği memleketi Trabzon'da göğsünde beliren ve daha sonraları yumruk büyüklüğüne erişecek kütleyi fark etmesiyle değişti. Meme kanserini yenen ancak beynine ve akciğerine sıçrayan kansere dur diyemeyen Kalaycı 8 yıllık mücadelesini tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gece kaybetti. Sibel'in babası Nevzat Kalaycı "Ölümü bekliyorduk ama bu kadar erken değil. Bir ay önce internetteki yazısında kendisi de bir gece Azrail'in geldiğini ama Azrail'i daha erken olduğuna ikna edip geri gönderdiğini anlatıyordu. Gülümseyerek gitti" dedi. Sibel Kalaycı'nın cenazesi ailesi tarafından Trabzon'a götürüldü. Cenaze bugün toprağa verilecek.

3 ŞUBAT'TA YAZDI
Meme kanseri olduğunu öğrendikten sonra hayata küsmeden yaşamını sürdüren Kalaycı, www.gercekgundem.com adlı internet sitesinde 3 Şubat 2009'daki yazısını Nâzım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' adlı şiirinden "nasıl ve nerede olursak olalım, hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak" dizeleriyle bitirmişti. Kalaycı, 13 Ocak'taki "Ölüm meleği çok öfkeliydi" başlıklı yazısında ise şu ifadeleri kullanmıştı: "Yakınlarda, güç bela uykuya dalabildiğim gecelerden birinde kâbusumda gördüm ölüm meleğini. Azrail pek bir feci öfkeliydi."