kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Devlet Planlama tarihe karışıyor

Başlıktaki ifade, ekonomi bürokrasisini yakından tanıyanlar için sürpriz gelebilir. Lakin durum sanıldığı gibi değil. Çok sayıda devlet adamı yetiştiren, AB uyum sürecini koordine eden Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) görünür gelecekte fiilen tarih olacak. Bir süredir, DPT'nin kapatılacağı konuşuluyordu. Spekülatif bulunan bu bilgiler, tartışmasız gerçeğe dönüşmek üzere. Müsteşarı, iki müsteşar yardımcısı olmayan DPT, belki de sadece yatırım planlamasından ibaret kuruluş olacak.
Geçen hafta, TBMM'ye sunulan çerçeve yasa tasarısı Başbakanlık'ta "Ekonomik ve Mali İşler Genel Müdürlüğü" kurulması öngörüyor. "Ekonomi ile ilgili politikaların, plan ve programların, karar ve uygulama süreçlerinin tespitinde ve uygulanmasında ilgili kamu ve özel kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak" görev ve yetkisi ile donatılan yeni genel müdürlük, DPT'nin by pass edileceğini gösteriyor.
Hatta tasarı ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu da yasal altyapıya kavuşturuluyor. Sekreterya hizmetini bile bu müdürlüğün yürütmesi hedefleniyor. Böylece DPT'nin zaten yaptığı işlemler yeni yapılanmaya bırakılıyor. Planlama'nın içi boşaltılıp etkinliği azaltılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın