kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuvvetli yağış ve lodos geliyor

Giriş Saati : 24.01.2009 08:52
Güncelleme : 24.01.2009 22:15
Yeni Haber
Yapılan tahminlere uygun olarak ülkenin batı bölgeleri dün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Bu sabah itibarıyla Son 24 saat içerisinde İzmir'de 52, Manisa'da 47, Antalya'da 42, Isparta'da 16 kilogram yağış kaydedildi. Rüzgar güneybatı yönlerden (lodos) Isparta'da saatte 100 km. Muğla'da 90 km. Denizli'de 75 km. hızla fırtına şeklinde esti.

Yağışlı havanın bugün ve yarın da Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ , Adıyaman ve Gaziantep çevrelerinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün Akdeniz bölge geneli ile Muğla ve Denizli çevrelerinde, yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Kocaeli,Sakarya), Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Ankara, Konya, Eskişehir, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Dün batı bölgelerde fırtına şeklinde esen lodosun bugün şiddetini azaltacağı, ancak yarın Marmara, Ege, Akdeniz, iç Anadolu'nun batısı (Ankara, Konya ve Eskişehir) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde şiddetini tekrar arttırarak saatte 70-80 km. hızla kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bugün Akdeniz bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlar ile yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Konya, Eskişehir) ve batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu) beklenen lodos fırtınasıyla birlikte görülecek kuvvetli yağışların oluşturacağı (başta soba zehirlenmeleri olmak üzere,çatı uçması, sel, taşkın, su baskını,ulaşımda aksamalar ve yıldırım düşmesi gibi) olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...