kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zuhal Olcay

Mavi zamanlı aşklara

ÖZGÜR ÇAKIR - MÜZİK
23.01.2009
Zuhal Olcay'ın son albümü, aşkın farklı hallerine bakış atan sözlere sahip. Olcay'ın vokali ve yeni parçalara giydirilen bir tür 'eski' sound birbirini tamamlıyor..
Yarım asra sığdırdığı onlarca tiyatro oyunu, film ve dizi ve yedi solo albüm. Zuhal Olcay bu konuda ısrar ediyor ve de iyi yapıyor. Sanatçı çiçeği burnunda albümü Aşk'ın Halleri'yle yine karşımızda. Olcay'ın yorumculuktaki başarısı bir yana, albümlerinde çalıştığı isimlerin kalitesi ve kattıkları tartışılmaz. Müzikal anlamda hayran kitlesini artıran Başucu Şarkıları serisi bunun kanıtıydı. Aşk'ın Halleri'nde de önemli müzisyenlerin imzalarını görüyoruz. Düzenlemeleri Gürol Ağırbaş'a ait albümün müzik direktörlüğünü Bülent Ortaçgil yapmış. Baki Duyarlar, Nadir Göktürk, Ercüment Ortaçgil gibi isimlerin imzalarının bulunduğu albümde, Erkan Oğur, Cem Aksel gibi isimler de farklı parçalarda enstrüman katklarını sunmuşlar. Albümün açılış parçası Derinde perdesiz basları ve adına yaraşır müzikalitesiyle iyi bir giriş yapıyor ve albümün diğer parçalarından farklı bir sound ortaya koyuyor. Bir sonraki Aşkın En Mavi Zamanı ise albümün en güçlü şarkılarından biri. Sanki albümün bir özeti. Olcay, söz ve müziği Ortaçgil'e ait şarkının ruhunu tam ensesinden yakalayıp, acele etmeden kelimeleri döküyor ağzından: Aşkın en mavi zamanı / Bu titreyen ben miyim / Ne günlerden haberim var / Ne saatlerin ayarı... Yine Aşk Var ise keyifli bir parça. Tam Ezginin Günlüğü'nü andırıyor derken, sözlerin grubun vokalisti Hüsnü Arkan'a ait olduğunu görüyoruz. Halka Açık ise söz ve müzik yazarlığı konusunda en kötü ruh hallerine bile mizah katabilen, yine Ezginin Günlüğü'nden Nadir Göktürk'e ait. Şöyle diyor sözlerinde: İstanbul'un göbeğinde / Ağlıyorum halka açık... Aşk Bana Zor Geliyor'da ise teatral bir hava var. Bülent Ortaçgil'e ait sözlerde şöyle diyor: Aşk Bana Zor Geliyor.../ Beyinle yürek kadar uzak/kadnla erkeğin arası. Albümdeki Eski Resimler ise sözleriyle paralel bir şekilde dinginlik ve tango katkılı coşku arasında yükselip alçalıyor ve Zuhal Olcay bu duyguları iyi veriyor. Albümle ilgili hayal krıklığı yaratan şey ise sound. Başucu şarkılarında eski parçalara getirilen yeni sound, bu albümde yerini yeni şarkılara biraz da tanıdık eski bir sound'a bırakmış. Hoş bu bilinçli tercih Zuhal Olcay'ın üzerinde bol durmamış ve aşk konseptine uymuş. Zuhal Olcay'ın adı zikredildğinde bir 'hüzün' klişesi yerleştiriliyor. Ama iyi dinleyiciler ve sevenleri şunu biliyor; Zuhal Olcay farklı duygular ve türlerden parçaları yorumlayacak kadar olgun bir vokalist olmuş bile. Üstelik daha söyleyecek çok şarkısı var.
Not: Cumartesi SABAH ekinde Ece Koçal'ın sanatçıyla yaptığı kapsamlı röportajı okuyabilirsiniz. - Aşk'ın Halleri - Zuhal Olcay, Ada Müzik