kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yardım konvoyu kaza yaptı : 2 ölü

CİHAN
Giriş Saati : 24.01.2009 13:19
Güncelleme : 24.01.2009 22:15
Yeni Haber
'Gazze Ağlamasın' yardım kampanyası çerçevesinde, Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan ve toplam 24 TIR'dan oluşan Türk Kızılayı'nın yardım konvoyu Hatay'da kaza yaptı. Kazada 2 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Kazaya karışan TIR'ın sürücüsü jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Türk Kızılayı'na ait yardım TIR'ları Türkiye'nin birçok ilinden gelerek Antakya Gümrük Müdürlüğü'nde toplandıktan sonra Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nı doğru yola çıktı. Sınır kapısından geçtikten sonra 28 Ocak'ta Gazze'de olması beklenen yardım konvoyu TIR'ları Antakya Narlıca kavşağında geçiş üstünlüğü hatası yaptı. İbrahim Halil Birsen'nin kullandığı 31 RV 596 plakalı TIR, 31 D 8894 plakalı pikapın sürücüsü Mustafa Yıldırım'a çarptı.

Pikap içinde bulunan araç şoförü Mustafa Yıldırım ve Emrullah Bayraktar kaza yerinde hayatını kaybederken ağır yaralı olarak pikaptan çıkarılan Mehmet Yıldırım, ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken Yardım konvoyunda kazaya karışan TIR sürücüsü, jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza sonrası TIR sürücüsünün üzerine yürüyen pikap sürücüsünün yakınlarını jandarma güçlükle yatıştırdı.

Bu arada Hatay'dan 8, Ankara'dan 11 ve Mersin'den 5 olmak üzere toplam 24 TIR dolusu malzemenin, Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçişinin ardından 28 Ocak'ta Gazze'ye ulaşması bekleniyor. Yardım malzemeleri içinde un, bebe bisküvisi, mercimek, pirinç, şeker, yağ, makarna, çay ve çocuk bezi bulunuyor.