kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uğur Mumcu ölümünün 16. yılında anıldı

Giriş Saati : 24.01.2009 13:12
Güncelleme : 24.01.2009 22:15
Yeni Haber
Gazeteci Uğur Mumcu, 16 yıl önce bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği evinin önünde ve kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Uğur Mumcu'nun Sokağı'ndaki törene katılan sevenleri ellerinde fotoğrafları ve karanfillerle ''Atatürk gençliği görev başında'', ''Ya İstiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye'', ''Atatürk gençliği görev başında'', ''Devrim şehitleri ölümsüzdür'' şeklinde slogan attılar. Katılımcılar ellerinde ''Ergenekon tertibinizden ve tutuklamalarınızdan korkmuyoruz. Çünkü biz Uğur Mumcuyuz'', ''Cumhuriyetin bekçileriyiz'' yazılı dövizler taşıdılar.

Törene, Mumcu'nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu; CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Sekreteri Önder Sav, Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile bazı milletvekilleri, değişik sivil toplum örgütü temsilcileri ile İşçi Partililer, Cumhuriyet okurları ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri katıldı.

Ankara Çoksesli Müzik Derneği Çocuk Korosu'nun konserinin ardından, Güldal Mumcu ve Özge Mumcu, Uğur Mumcu Anıtı'na çiçek, mum ve nar bıraktı. Daha sonra Uğur Mumcu ve suikastlar sonucu hayatını kaybeden tüm aydınların anısına saygı duruşu yapıldı.

KABRİ BAŞINDA TÖREN

Daha sonra Uğur Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Buradaki törene eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve vatandaşlar katıldı.

Özok, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''çok önemli bir süreçten geçildiğini'' ifade ederek,''Ama ben şuna inanıyorum demokrasi kolay bir şey değil. Bunu ülkemizde yerleştireceğiz, bütün kurum ve kurallarıyla hukuk devletini yerleştireceğiz'' diye konuştu. Bunun için büyük bir mücadelenin gerektiğini anlatan Özok, sadece kamu görevlileri ya da sivil toplum örgüt temsilcilerinin değil, bütün halkın, bilinçli yurttaşların tamamının bu sürece katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Özok, ''Hiç umutsuz değiliz. Gelecek günlerin Türkiye için çok daha iyi olacağını, yarınların daha iyi olacağına inanıyoruz. Kuşkusuz kolay değil, toplumların yaşamında bu tür olayları aşmak. Ama biz Anadolu insanına, bu toprakların insanına güveniyoruz. bu karanlık günlere rağmen Türkiye aydınlığı yakalayacak. Uğur Mumcuların ruhları da şad olacak, mutlu olacaklar'' diye konuştu.

Cebece Asri Mezarlığı'ndaki törende Güldal Mumcu, Özge Mumcu ve Önder Sav, Mumcu'nun kabrine kırmızı karanfiller, törene katılan vatandaşlar da Cumhuriyet Gazetesi ve Atatürk resmi bıraktılar.

(AA)