kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Selen Uçer, Ara filminde başrol oynadığı halde Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı oldu.

Yeşilçam Ödülleri'nde 'adaylık krizi'

OLKAN ÖZYURT - SABAH
23.01.2009
Yeşilçam Ödülleri'nde Ara'nın başrol oyuncusu Selen Uçer'in yardımcı kadın oyuncu kategorisinde aday gösterilmesi, filmin yönetmeni Ümit Ünal ile TÜRSAK arasında ikinci bir gerginliğe neden oldu..
Yeşilçam Ödülleri, yönetmen Ümit Ünal ile TÜRSAK arasında yine bir gerginliğe neden oldu. Ümit Ünal, yönettiği Ara filminde başrol oynayan ve Adana Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu seçilen Selen Uçer'in Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı gösterilmesine itiraz etti. Ünal, filmin facebook'taki grubuna "Selen, Adana'da aldığı En İyi Kadın Oyuncu ödülünün yanında birçok yarışmada da aynı ödüle adaydı. Hangi hakla, hangi cüretle, hangi gözle bir filmin başrol oyuncusu yardımcı role indirgenir. Karar verenlerin filmi ucundan bile izlemedikleri belli de, aldığı ödüllere de bakmıyorlar mı? " diye yazarak Uçer'in başrol kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

'ÜNAL YARDIMCI OLMADI'
TÜRSAK ise konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da "Yeşilçam ödüllerine aday kategorilerin tümü filmin yapımcıları tarafından belirlenir. Bu amaçla o yıl aday olan filmlerin yapımcılarına formlar gönderilerek her daldaki adayları belirlemesi istenir. Ara filminin yönetmeni Sayın Ünal'a da bu formlar gönderilmiş ancak kendisi formları doldurmayı reddederek; telefonda "jenerikdeki sırayla koyun" cevabını vermiştir. Kurumumuz da filmin oyuncularının yer alması için, Ümit Ünal'in verdiği direktifle bu sırayla adayları yazmıştır," ifadesine yer verdi. 44. Antalya Film Festivali'nde Ara'nın 'adı açıklanmayan' ön jüri tarafından elenmesi üzerine Ümit Ünal'ın itiraz etmesiyle başlayan gerginlik böylece yeniden alevlendi. Ünal, o dönem yaptığı açıklamada ön jürinin isimlerin gizli tutulmasına itiraz etmiş, festivalin bu yapısı devam ettikçe hiçbir filmini Altın Portakal'a sokmayacağını söylemişti. Ara vizyona girince ön jürinin kararının haksız olduğu anlaşılmıştı. Selen Uçer, Serhat Tutumluer, Betül Çobanoğlu ve Erdem Akakçe'nin başrol oynadığı film İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu (Serhat Tutumluer) ve Jüri Özel Ödülü (Ümit Ünal), Adana Film Festivali'nde ise En İyi Kadın Oyuncu (Selen Uçer), En İyi Kurgu (Çiçek Kahraman), En İyi Senaryo (Ümit Ünal) ödülü almıştı.