kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de mevcut başkanlar değişecek mi?

Sonuç sürpriz olmadı ama yine de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması İstanbul seçimlerini cazip hale getirdi.
Kuşkusuz bunun tek nedeni Kılıçdaroğlu değil. Onunla birlikte yıldızı parlayan il başkanı Gürsel Tekin 'in de bu yarışta olması hem rekabeti hem de ilgiyi artıracak gibi görünüyor.
Ama asıl merak edilen Kılıçdaroğlu 'yla rakibi Kadir Topbaş 'ın meydanlarda karşı karşıya gelmesiyle yaşanacaklar...
Düşünsenize daha yarış başlamadan aylar önce "dosyalar savaşı" nın yaşanacağının işareti verildi. Kılıçdaroğlu bu açıdan deneyimli... Önce Şaban Dişli 'yle sonra Dengir Mir Mehmet Fırat 'la karşılaştı.
Bu iki ismin saf dışı kalmasında ciddi katkısı olduğu kesin. Son olarak da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'le karşılaştı. Doğrusu o karşılaşmadan da başarıyla çıktı ama Gökçek'in adaylığını engelleyemedi. Sadece "siyaseten terbiye" edilmesine vesile oldu o kadar...
Şimdi sırada Kadir Topbaş var. Kılıçdaroğlu, İstanbul'da AK Parti ile 4'üncü karşılaşmasına çıkacak. Ancak bu kez işi pek kolay değil. Çünkü bu yarışın galibi "yorumla" ve yaratılan algıyla ortaya çıkmayacak bizzat halkın oylarıyla belirlenecek.
Daha önemlisi bu yarış, projelerden çok Kılıçdaroğlu'nun profilini yükselten "yolsuzlukla mücadele" imajı ekseninde şekillenecek. Ancak burada Kılıçdaroğlu 'nun eli eskisi gibi pek güçlü olamayacak gibi görünüyor. Çünkü CHP'nin de mevcut belediyeleri var ve onlarla ilgili iddiaların da bizzat başkan Topbaş tarafından dile getirileceği açıklandı. Hal böyle olunca kamuoyunda güven yaratan ve İstanbul adayı olan Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir siyasi dil kullanacağı merak ediliyor. Acaba seçim sürecinde AK Parti'yi yolsuzluk dosyaları vurmaya kalkınca nasıl bir karşılık alacak?
İşte bu noktada Kılıçdaroğlu 'nun bir süre önce kulislere yansıyan sözleri CHP içinde derin bir çatlağın yaşanacağına işaret ediyor. Çünkü yakın çevresine "Eğer aday olursam mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etmem" dediği konuşuldu.
Bu kaygıyı o günlerde biz de yazmıştık. Herhangi bir açıklama da gelmedi.
İstanbul ilçe adaylarının açıklanmasına sadece birkaç gün kaldı.
Acaba liste Kılıçdaroğlu 'nun istediği doğrultuda mı çıkacak, yoksa parti yönetiminin "Siz işinize bakın, gerisini merak etmeyin..." sözleri mi dinlenecek?
Kılıçdaroğlu 'nu güçlü rakibi Topbaş 'tan önce böyle bir sınav bekliyor.