kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Reyhan Çıkın

İsrailli diplomatın çarptığı kadın yaşam mücadelesi veriyor

CİHAN
Giriş Saati : 24.01.2009 09:17
Güncelleme : 24.01.2009 22:15
Yeni Haber
Levent'te, İsrailli diplomatın çarptığı 62 yaşındaki Fatma Çıkın, 22 gündür hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Dokunulmazlığı nedeniyle ifadesi bile alınamayan konsolos yardımcısının, yoğun bakımda tutulan Çıkın'ı bir kez bile ziyarete gelmediği bildirildi.

Hastanede umutlu gözlerle annesinin iyileşmesini bekleyen Reyhan Çıkın, İsraillilere kızgın. "Biz Türkler onlar gibi insanları yemiyoruz. Biz köpeğe bile çarpsak durup yardım ederiz." diyen Çıkın, hukuki yollardan annesinin hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Dalağı alınan, ciğerleri hasar gören ve vücudunda çok sayıda kırık bulunan anne Çıkın'ın hayati tehlikeyi atlattığı ancak bir süre daha yoğun bakımda tutulacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, 2 Ocak günü saat 18.00 sularında Levent Ebubula Mardin Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis tutanaklarına göre İsrail'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı olduğu öğrenilen Gil Michael Rieder, 34 CC 807 plakalı cipi ile Çilekli Caddesi'ne döndüğü sırada aracının sol yan kısmından yolun karşısına geçmeye çalışan Fatma Çıkın'a çarptı. Cipin altında yaklaşık 1,5 metre sürüklenen Çıkın'ın feryatları ve vatandaşların ikazı ile Rieder aracını durdurdu. Çevreden yetişen biri güvenlik görevlisi iki vatandaş, cipin altında sıkışan Çıkın'ı çıkartarak ambulansla özel bir hastaneye gönderdi. İlk müdahalesinin ardından Çıkın, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süre sonra olay yerine gelen trafik polislerinin kaza tutanağını hazırladı. Olay yerinden ayrılan Gil Michael Rieder'ın diplomatik dokunulmazlığı nedeniyle gözaltına alınamadığı ve ifade vermediği öğrenildi.

Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dalağı alınan, ciğerleri hasar gören ve vücudunda çok sayıda kırık bulunan Çıkın, 22 gündür yoğun bakımda tutuluyor. Kocasını 15 yıl önce kaybeden Çıkın'ın 6 çocuğunu o gün olduğu gibi evlere temizliğe giderek büyüttüğü öğrenildi. Umutlu gözlerle annesinin iyileşeceği günleri bekleyen Reyhan Çıkın ise, İsraillilere kızgın. Olayın gelişimini anlatan Çıkın, aradan geçen günlere rağmen karşı taraftan hiç bir kimsenin gelip kendilerine bir şey sormadığını söyledi. Annesini güvenlik görevlisi ve bir kuryenin kurtardığını kaydeden Çıkın, "Konuyu avukata intikal ettirdik. Diplomatik dokunulmazlığı nedeniyle şahsın ifadesi alınamıyor. Ne olursa olsun sonuna kadar gideceğiz." şeklinde konuştu.

"Biz onlar gibi insanları yemiyoruz" diyen Çıkın "En azından gelip sorabilirdi. Benim annem burada değil de daha güzel bir hastanede tedavi edilebilirdi. Biz Türk vatandaşları köpeğe bile çarpsak durup yardım ediyoruz, ilgileniyoruz. Kendi de belirtmiş 'ben köpek zannettim' demiş. Köpek bile olsa durması gerek. Ben her türlü ondan davacıyım. Ben annemin hakkını sonuna kadar savunacağım." diye konuştu.

2 Ocak Cuma günü hazırlanan trafik raporunda ise şöyle denildi: "Kazanın oluşumunda 34 CC 807 plakalı araç sürücüsünün, aracının hızını yol, hava ve trafik koşullarına uymama, uydurmama ihlali yaptığı saptanmıştır. Ayrıca yaya Fatma Çıkın'ın ışıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda yaklaşan aracın hızını ve uzaklığını gözönüne almadan veya gözönüne aldığı halde uygun zamanda geçmeme ihlali yaptığı saptanmıştır."

Yetkililerden edinilen bilgiye göre olayın bundan sonraki seyri Dışişleri Bakanlığı nezdinde sürdürülecek. İsrail hükümetine başvurulmasının ardından buradan gelecek izin beklenecek. İsrail hükümeti uygun görürse İsrailli diplomatın ifadesi alınacak ve yargılanacak.

Öte yandan, İsrail Başkonsolosluğu'ndan bir yetkili, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacaklarını vurguladı.