kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rüya grubunun ilk albüm sürprizi, Selami Şahin’den Tanju Okan’a armağan edilen klasik şarkı Dostlarımİçkim Sigaram oldu.

İçkim, sigaram, rüyam ve... Tanju Okan

MİNE GÜLTEKİN - SABAH
23.01.2009
Selami Şahin'in Tanju Okan'a özel olarak yazıp bestelediği Dostlarım-İçkim Sigaram şarkısı, Rüya grubunun Masal Kitabı isimli albümünde 33 yıl sonra ilk kez yorumlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İçkim, sigaram, rüyam ve... Tanju Okan
1976 yılı... Tanju Okan ve Selami Şahin, sık sık yaptıkları gibi, bir rakı sofrasında buluşmuş, sohbet ediyor. Okan, garsona seslenip içkisini sipariş ettikten sonra, yakın dostu Şahin'e dönüyor ve şöyle diyor: "Selamicim bana öyle bir şarkı yap ki, her cümlesiyle beni anlatsın..." Şahin, onu kırmıyor ve hemen yazmaya koyuluyor. Şarkıyı Okan'a dinlettiğinde Okan, "Eline sağlık, işte bu tam benim şarkım!" diyor kendisine. İlerleyen günlerde, arka yüzünde yine bir Selami Şahin şarkısı olan, Altın Kalem ödüllü Kaderim'le birlikte, Nova Plak etiketiyle çıkan Dostlarım-İçkim Sigaram 45'liği, dönemin hit parçalarından oluyor ve eser Altın Plak kazanıyor. Dostlarım, ortaya çıkışından tam 33 yıl sonra, Rüya adlı rock grubunun ilk albümünde yeniden hayat buldu. Rüya'nın albümü Masal Kitabı, pazartesi itibariyle müzik marketlerde olacak. Diğer dokuz şarkının grup üyelerine ait olduğu albümün tanıtım partisi ise, 7 Şubat'ta Studio Live'da. Klasik şarkı Dostlarım-İçkim Sigaram'ın 'babası' Selami Şahin, bu konuda SABAH'a şöyle konuşuyor: "O dönemde yıktı ortalığı bu şarkı. Rüya yorumunun da iyi bir çıkış yapacağına inanıyorum. Tanju Okan'dan sonra ilk okuyan onlar oldu. bunca sene sonra bu şarkı tekrar hatırlanıyor, bu çok güzel." Üçyüzün üzerinde bestesi bulunan Şahin, 'beste fabrikası' oluşunun sırrını şöyle açıklıyor: "Beste yapmadan önce çok iyi tahlil yaparım ve içinde halkın dilinde dolaşan bir slogan olmasına dikkat ederim. İyi bir melodi ve söz yakalayamazsam yazdıklarımı yırtıp atıyorum, yok sayıyorum. Her türde beste yapmayı seviyorum, kendimi kısıtlamıyorum."