kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Olmert, Barak ve Livni'nin "tutuklanması" isteniyor

Giriş Saati : 21.01.2009 17:14
Güncelleme : 22.01.2009 00:04
Yeni Haber
Kendilerini "İsrailli insan hakları eylemcileri" olarak tanıtan bir grubun kurduğu internet sitesinde, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin de aralarında bulunduğu bazı hükümet üyeleri ile Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerinin "savaş suçu" işledikleri gerekçesiyle tutuklanması isteniyor.

Kurucularının isimlerinin verilmediği "www.wanted.org.il" adresindeki sitede, "Tutuklama Emri" üst başlığı ve "Aranıyor" başlığı altında, resimleriyle birlikte savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri iddia edilen isimlerle ilgili bilgi veriliyor.

İngilizce sayfası da bulunan sitede, ilk başta Savunma Bakanı Ehud Barak'ın adı ve resmi göze çarpıyor. Barak hakkında, "Şüpheli, 2007 Haziranında, 1,5 milyon Gazzeli'ye abluka uyguladı. 2009'da da halen devam eden abluka, Uluslararası yasalara göre toplu cezalandırmadır" deniliyor. 1,5 yıldır devam eden ablukanın ciddi gıda ve akaryakıt sıkıntısına yol açtığı, içme suyu ve elektrik kesintilerine, kanalizasyon sisteminde aksamalara ve gerekli tıbbi malzemenin yokluğuna neden olduğu ifade edilen sitede, bunların uluslarararsı anlaşmaların ihlali olduğu vurgulanıyor.

Sitede, "şüpheli"nin 27 Aralık 2008'de Gazze yerleşim bölgelerinin bombardıman edilmesi talimatını verdiği, en az 1200 Gazzeli'nin öldüğü, 5300'ünün yaralandığı, ayrıca bombaların binlerce eve hasar verdiği, yüz binlerce insanı mülteci durumuna düşürdüğü kaydediliyor.

Lübnanlı avukatların 19 Aralık 2008'de Barak ile Başbakan Ehud Olmert, Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai, İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter ve Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi için Gazze'deki ablukayı sürdürerek savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri iddiasıyla Lahey'deki uluslararası mahkemeye başvuruda bulunduğu da sitede belirtildi.

Sitede Barak'ın tarifine yer verilerek, "Açık tenli, 65 yaşlarında, ortalamadan biraz kısa, gri saçlı ve gözlüklü, kahverengi gözlü" olduğu anlatılıyor ve "İsrail sınırları dışına çıktığında, şüpheli hakkında herhangi bir bilgiye sahip olanların bunu Lahey'deki mahkemenin posta adresine bildirmeleri" isteniyor.

Söz konusu internet sitesinde ismi geçenler arasında Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer, eski Genelkurmay Başkanları Dan Halutz ve Moşe Ya'alan ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı Eliezer Şkedi de bulunuyor.