kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Babasının ülkesi onunla gurur duyuyor

AA
Giriş Saati : 21.01.2009 14:24
Güncelleme : 22.01.2009 00:04
Yeni Haber
ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın babasının ülkesi Kenya'da gazetelerin bazıları bugün, ABD tarihinin ilk siyahi başkanının göreve başlamasına duygusal biçimde yer verdi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Standard'ın manşetinde Obama'nın Washington'da eşi Michelle ile birlikte milyonlar önünde yemin töreninde çekilmiş fotoğrafı yer alırken, "Sayın Başkan, sizinle gurur duyuyoruz" ifadesi kullanıldı, Obama'ya övgüler düzüldü.

Obama'yı öven bir başka gazete, Nairobi Star'da da Kenyalıların Obama örneğinden esinlenmesinin gerekliliği vurgulandı ve ''Kenyalılar, ileriye bakmak için Obama'dan esinlenmeli ve toplumumuzu nasıl değiştiririz sorusunu kendilerine sormalı'' denildi.

Ülkenin diğer önemli gazetelerinden Daily Nation ise, biraz temkinli bir tavır sergiledi ve Amerikan başkanının ve yönetimini bekleyen sıkıntıları hatırlattı.

Daily Nation'daki haberde, "Dünyanın gözleri üzerindeyken göreve başlayan yeni Başkan'ın omuzlarına yüklenen çok büyük beklentilere" dikkat çekildi.

Gazetedeki karikatürde de Barack Obama, çatlamakta olan bir dünyanin ağır yükünü zorlukla omuzlamaya çalışırken resmedildi, bununla birlikte Obama'nın selefi Bush'tan daha iyisini yapabileceğine işaret edildi.

Kenyalı akrabaları olan Obama'nın babasının büyüdüğü köy olan Kogelo'nun yanı sıra başkent Nairobi'de onbinlerce kişi, ''yeni Başkan''ın yemin törenini ve sonrasında yaptığı konuşmayı büyük ekranlardan izlemişti.