kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''BBC Farsça televizyonunun faaliyeti yasa dışıdır''

Giriş Saati : 21.01.2009 13:44
Güncelleme : 22.01.2009 00:05
Yeni Haber
İran, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Farsça televizyon yayınına başlamaktaki asıl amacının ''halk arasında kargaşa yaratmak'' ve ''milli birliğe'' zarar vermek olduğunu savundu...
İran Kültür Bakanı Muhammed Hüseyin Seffar Harendi, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, BBC'nin Farsça televizyon yayınlarını ''yasa dışı'' ve bu kanal ile işbirliğini de ''suç'' olarak değerlendirdi.

''BBC'nin, hedef ve niyetinin İran için hayırlı olmadığını'' söyleyen Harendi, ''Hedef kitle olarak İran'ın seçilmesi bu kanalı diğer yabancı televizyonlardan farklı kılıyor'' ifadesini kullandı.

Harendi, BBC İngilizce'nin yayın ve imkanlarını BBC Farsça'ya kullandırması durumunda yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

İranlı Bakan, ''İngiliz hükümetinin emelleri doğrultusunda yayın politikası izleyen BBC'nin geçmişteki dosyasının da temiz olmadığını'' ifade etti.

BBC Farsça'nın faaliyetlerine karşı gereken tedbirlerin ilgili birimlerce alınacağını kaydeden Harendi, ''İngiltere dış politikasının güdümünde ve hizmetinde tek yanlı yayın yapan bir kanala karşı olmanın basın özgürlüğünü kısıtlamak sayılamayacağını'' söyledi.

İstihbarat Bakanı Gulam Hüseyin Muhsini de geçen haftaki açıklamasında, ''BBC'nin Farsça televizyon yayınını, ülke güvenliği açısından uygun bulmuyoruz'' demişti.

Muhsini, ''BBC'nin Farsça televizyon yayınıyla ilgili gereken adımlar atılacak'' diye konuşmuştu.

BBC'nin Farsça televizyon yayınları 14 Ocakta başlamıştı. Günde sekiz saat yayın yapan Farsça kanalında, başta belgesel ve haber olmak üzere sanat, kültür, bilim ve teknoloji programlarının yer aldığı açıklandı.

Londra'dan her gün TSİ 15.30-23.30 arasında yayın yapan BBC Farsça televizyonunun, uydu ve internet aracılığıyla izlenebileceği bildirildi.

BBC Dünya Servisi bünyesinde faaliyet gösteren kanalın yıllık 22 milyon dolarlık bütçesinin İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

BBC'nin Farsça radyo yayınları 1940'ta, internet üzerinden ise 2001'de başlamıştı.

AA