kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 21.01.2009 08:58
Güncelleme : 22.01.2009 00:06
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ), Kuzey Ege kıyıları (İzmir ve Manisa), sabah saatlerinde Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un Avrupa Yakasının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneydoğu, doğu bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ) ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul Avrupa Yakası aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (İzmir ve Manisa) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri kar yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı az bulutlu geçecek. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

EGE VE BATI AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR


Ege ve Akdeniz'de fırtına beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, halen Ege'de güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde (38 ila 61 km/saat) esen rüzgarın daha da kuvvetlenerek yarın öğleden sonra 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya dönmesi, gece saatlerinde Orta ve Güney Ege'de zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın cuma sabah saatlerinde de kıyılarda etkisini sürdüreceği, öğleden sonra hafifleyerek güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50 ila 75 km/saat) fırtına şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de doğu yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın kuvvetlenerek perşembe günü Batı Akdeniz açıklarında 5 ila 7 (38 ila 61 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgara, cuma günü sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Fırtına Ege'de hafta sonu da etkili olmaya devam edecek, Batı Akdeniz'de ise Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...