kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nalbandyan, soykırımda ısrarlı

ANKA
Giriş Saati : 21.01.2009 19:11
Güncelleme : 21.01.2009 22:05
Yeni Haber
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek amacıyla "fedakarlıklar" yapmayacaklarını vurgularken, "Türkiye ilişkilerimizi normalleştirerek bize bir iyilik yapmıyor" dedi. Nalbaldyan, "Ermenistan, soykırımın tanınmasını amaçlayan politikadan hiç bir zaman vazgeçmeyecek" şeklinde konuştu.

Edward Nalbandyan, düzenlediği basın toplantısında Ermenistan'ın hükümetler arası bir komisyonun kurulmasını, ancak Türkiye'nin sınırı açması ve ön koşulsuz olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurması halinde kabul edeceğini bildirdi.

Ermeni basınına göre, Nalbandyan, "Türkiye, ilişkileri normalleştirerek Ermenistan'a bir iyilik yapmıyor" ifadesini kullandığı basın toplantısında "Yerivan, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek için fedakarlıkları yapmayacak" dedi. Nalbandyan şöyle konuştu:

"Ermenistan, Ermeni Soykırımı'nın uluslar arası toplum tarafından tanınması amaçlayan politikadan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Tarihin kara sayfalarının çevrilmesi gerekir ancak geçmişin dersleri hiçbir zaman unutulmamalı. Ermenistan hiçbir zaman Ermeni Soykırımı gerçeğini sorgulamayacak."

"BABACAN İLE MUTABIKIM"


Ermenistan Dışişleri Bakanı, mevkidaşı Ali Babacan'ın iki ülkenin barışmaya yakın olduğu yolundaki değerlendirmesi ile mutabık olduğunu da söyledi. Ancak Nalbandyan "Sorunlar, sadece Türkiye, koşulsuz olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurmayı kabul ederse çözülür" dedi.

Bu arada, Nalbandyan, Türkiye'nin önerisi olan Kasfas İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun planlanan toplantısına katılacağını da bildirdi.