kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ümit Özgen, "Anneciğim iyiyim" dedikten sonra öldü.

11 saat bekleyen Ümit, donarak öldü

Tuna ÇAM -BURSA SABAH
21.01.2009
Uludağ'da kaybolan üniversiteli, 11 saat sonra donmak üzereyken bulundu, hastane yolunda öldü. Talihsiz gencin babası, "Oğlumun yerinin belirlenmesi için savcılık kâğıdı istendi. 4 saat sonra nokta belirlendi ama çok geçti" dedi..
İstanbul Özyeğin Üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği öğrencisi Ümit Özgen (21) tam bir snowboard tutkunuydu. Hafta sonu 8 arkadaşı ile birlikte Uludağ'a giderek, bir otele yerleşti. Pazartesi arkadaşları otelde kalmayı tercih ederken, o kayak yapmak üzere otelden ayrıldı. Kayak takımlarını da yanına alarak Uludağ'ın zirvesine Volfram madeninin bulunduğu bölgeye çıktı. Snowboard yapan genç, bir süre sonra sis bastırınca yolunu kaybetti. Boş bir bekçi kulübesine giren Ümit, 12.38'de ablasını aradı ve kaybolduğunu söyledi. Ancak -3 derece soğuk nedeniyle, kulübede üşümeye başlayan Ümit, yürümeye karar verdi. Arkadaşlarına da "Donmamak için yürüyorum" diye mesaj gönderdi. Arkadaşlarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine ekiplerin telefonla ulaştığı genç, kaybolduğu yönü tarif etmeye çalıştı. Rahat yürüyebilmek için kayak takımını olduğu yere bırakan genç baygınlık geçirip, yere yığıldı. Saat 18.30'da Ümit'in telefonunun şarjı bitti. Bu arada jandarma ekipleri Ümit'in kardaki ayak izlerini takip ederek, gece saat 23.00 sıralarında maden bölgesinde gence ulaştı.

YOLDA HAYATINI KAYBETTİ
Jandarma ekibinin telefonuyla annesi Nuray Özgen'i arayan Ümit, "Anneciğim ben kurtuldum, iyiyim" dedi. Daha sonra kar ve tipi nedeniyle Ümit'i bulunduğu noktada sırtlarına alan ekipler 60 metre yukarıya, kar ezme makinesinin bulunduğu yola çıkarttı. 02.30'da oteller bölgesine getirilen genç ambulansla Bursa'ya gönderildi, ancak yolda yaşamını yitirdi. Baba Haluk Özgen, "Jandarma oğluma ulaştı. 12.00'de kayboldu. Saat 18.30'a kadar da telefon irtibatı vardı. Nasıl bulunamadı anlamıyorum. Cep telefonu operatöründen bilgi alamadık. Yok savcılıktan kâğıt istediler, yok bilmem ne? Tam 4 saat sonra noktayı bize ver diler" dedi. Jandarma yetkilileri, AKUT'un geç gelmesi böyle bir izlenim oluşturmuş olabilir" derken, İsminin açıklanmasını istemeyen AKUT görevlisi "Jandarma bizi bölgeye sokmadı. Çocuğu çıkartsaydık, şu an yaşıyordu" şeklinde konuştu. GSM şirketi ise, "operatörlerin müdahalesi yasalar gereğince mümkün değildir" ifadesini kullandı.