kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze'deki Türk ve KKTC vatandaşları tahliye edildi

Giriş Saati : 21.01.2009 14:49
Güncelleme : 22.01.2009 00:05
Yeni Haber
İsrail'in Gazze saldırıları boyunca kentte mahsur kalan, Türk ve KKTC vatandaşı yaklaşık 20 kişinin tahliyesine başlandı...
İsrail ordusu bugün kentten tamamen çekilirken, saldırılar süresince kentten çıkış yapamayan Türk ve KKTC vatandaşlarından oluşan yaklaşık 20 kişi Erez kapısından tahliye ediliyor. 11 yıldır yaşadığı Gazze'den eşi Ahmed Bedri ve 4 çocuğu ile birlikte tahliye edilen Türk vatandaşı Nermin Bedri, "Tahliye işlemleri yapılırken ağladım. Zaten savaştan çıktık, bir de burada bizi mahvettiler. Bebekleri bile teftiş ediyorlar. Bunu neden yapıyorlar bilmiyorum. 2 saattir bekliyoruz.

Sadece bekleyin diyorlar, bir şey de söylemiyorlar" dedi.

Öğrenimini Türkiye'de gören, daha sonra Gazze'ye gelen Gazzeli Ahmed Bedri (35) ise, saldırılarda bütün binaların yıkıldığını ve yakınlarının öldüğünü söyleyerek, "Saldırılarda yaklaşık bin 500 kişi öldü, 5 bin kişinin eli, kulağı, kolu parçalandı. Enkazlardan cesetler çıkarılıyordu ancak şimdi bu işlemler azaldı" şeklinde konuştu. Kentte salgın hastalıkların görüldüğünü ancak kendilerine hastalık bulaşmadığını söyleyen Bedri, "23 gün cehennem gibi geçti. İçeride bize baskı uygulanmadı, istesek çıkabilirdik. Tekrar Gazze'ye dönebiliriz belki durumlar düzelirse" ifadelerini kullandı.

Yiyecek sorununun sıkıntıya yol açtığını belirten Nermin Bedri, "Özellikle çocuklar için yiyecek sorunu yaşadık. Yoğurt yok, su yok, süt yok, hiçbir şey yok, ne yapabilirsiniz ki?" diye konuştu.

İHA