kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

O artık Başkan Obama

BİLGE ESER / WASHINGTON
20.01.2009
ABD'nin ilk siyahi başkanı, izlenme rekoru kıran ihtişamlı bir törenle göreve geldi. Tarihi İncil'e el basarak yemin ederken şaşırdı. Konuklar arasındaki eski başkanlar Bush yuhalandı, Clinton büyük alkış aldı..
Amerika ve dünya tarihinde dün yeni bir sayfa açıldı. Ülkenin ilk siyahi başkanı olan Barack Obama, görkemli bir törenle yemin etti.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA YEMİN TÖRENİ!

Türkiye saatiyle 17.00 gibi başlayan törenlerde Obama ve eşi, George W. Bush ve eşiyle kahve içti. Yeni Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan sonra saat 18.30'da yeni Başkan Obama yemin etti. Eski başkanlardan Bill Clinton, baba George Bush ve Jimmy Carter'ın da katıldığı törende dikkat çekici 4 olay yaşandı. Görevi dün öğle saatinde resmi olarak biten Bush, sahneye çıkarken yuhalandı. Töreni izleyen kalabalık, maçlarda kaybeden takıma söylenen "Hey hey goodbye" (Hey hey güle güle) şarkısını söylemeye başladı. Buna karşılık eski Başkan Clinton büyük alkış aldı. Törenin en ilginç anı, Obama'ya yemin ettiren Başyargıç John Roberts'ın şaşırması oldu. Yemin metninde geçen "Birleşik Devletler Başkanlığı'nı bağlılıkla yerine getireceğime" cümlesinde "bağlılıkla" sözünü Roberts yanlış yerde söyledi. Bir şeylerin ters gittiğini fark eden Obama duraksayıp gülümsedi. Yargıç Roberts düzeltip doğrusunu söyledi ancak bu kez de Obama yanlış olan cümleyi dile getirdi... Tören sonunda yapılan 21 pare top atışı başladığında izleyicilerde kısa süreli bir "bomba paniği" yaşandı. İşte dev tarihi konuşmadan alıntılar:
Haberin fotoğrafları