kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ban tarafsız değildi"

Giriş Saati : 21.01.2009 22:01
Güncelleme : 22.01.2009 00:04
Yeni Haber
Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Michelle Montas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda ''tarafsız'' kalmadığını, zarar gören insanların ''tarafında'' olduğunu ve Ban'ın öncelikle, Gazze'de insanların ölmesini durdurmak ve silahların susmasını sağlamak üzere bölgeye gittiğini söyledi.

Michelle Montas, gazetecilerin, BM Genel Sekreteri Ban'ın Ortadoğu'ya yaptığı ziyaretle ilgili soruları üzerine, Ban'ın ziyaretten hasta döndüğünü, bugün BM Güvenlik Konseyi'ne geleceğini, ancak konseyde yapacağı konuşmayı adına kendisine Ortadoğu ziyaretinde eşlik eden siyasal işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe'nun yapacağını bildirdi.
Montas, hasta olan Ban'ın sesinin hiç çıkmadığını, bu yüzden gazetecilerin sorularını da yanıtlayamayacağını kaydetti.

Arap gazetecilerin, Ban'ın Gazze'de nasıl bir soruşturma istediğini sormaları üzerine, Ban'ın, bağımsız bir soruşturma yapılmasını istediğini, bu sürecin henüz tartışılmakta olduğunu ifade eden Montas, Ban'ın soruşturma isteğinden bağımsız olarak Cenevre'deki İnsan Hakları Konseyi'nin de çok yakında Gazze'ye bir ekip göndereceğini, bu süreci yakından izleyeceklerini bildirdi.

Montas, kimi gazetecilerin, Ban'ın çatışmalar sürecinde ''tarafsız'' kaldığı yönündeki yorumları üzerine ise, genel sekreterin olup bitenlere tarafsız kılmadığını, tam tersine acı çeken insanların tarafında yer aldığını, bu yüzden 10 gündür Ortadoğu'da olduğunu dile getirdi. Montas, ateşkesin şu an için sağlanmasının son derece önemli olduğunu ve BM'nin Gazze'de muhtaç insanlara yardım ettiğini belirterek, ''Soruşturma konusunda lütfen biraz sabırlı olalım, önce verilerin toplanması gerekir'' dedi.

Ban'ın, bugün TSİ 22.00'de başlayacak toplantıda BM Güvenlik Konseyi'ne Ortadoğu ziyaretiyle ilgi bizzat bilgi vermesi bekleniyordu. Ban, hasta olduğu için bu konuşmayı yardımcısı Lynn Pascoe yapacak.