kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte başkanlık dansı! -VİDEO

Giriş Saati : 21.01.2009 11:18
Güncelleme : 22.01.2009 00:04
Yeni Haber
ABD'nin 44. Başkanı Barack H. Obama ve First Lady Michelle Obama, dün akşam Beyaz Saray'daki ilk kabine toplantısının ardından Washington Convention Center'da düzenlenen baloda binlerce konukla dans etti.

Obama'nın doğum yeri olan Hawaii ve Senatörlük yaptığı Illinois eyaletleri de, Washington Convention Center'da Obama onuruna iki ayrı bola daha düzenledi.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA YEMİN TÖRENİ!

Obama baloda yaptığı açıklamada, "Herkese merhaba, hoşgeldiniz. Bu çok özel bir balo, çünkü köklerimizi temsil ediyor. Hawaii ve Illinois, her ikisi de bize çok şeyler verdi. Birçoğunuz kampanyalarımda bulundunuz. Ama bulunmayanlar da, yıllar yıllar önce hayatlarıyla bu sürecin içindeydiler" dedi. Tüm Amerikan halkının başkanlık görevinde kendisine yardımcı olmasını isteyen Obama, "Bu ülkeyi daha iyi bir yer haline getirmek, sadece benim veya yönetimimin meselesi değil. Bu, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak istediğimiz yeni dünyayı oluşturabilmek için, hepinizin birlikte çalıştığı ve farklılıklarımızı geride bıraktığımız bir mesele" ifadelerini kullandı.

Obama, "Sloganımızı hatırlarsanız, 'Evet yapabiliriz' dedik ve bunu bu seçimlerde yaptık. Şimdi de, evet çocuklarımız, torunlarımız ve onların torunlarının başarılı olabileceği bir dünya oluşturacağız. Hepinizi seviyorum. Tanrı sizi korusun, Tanrı Amerika Birleşik Devletleri'ni korusun" dedi. Obama çifti bu konuşmanın ardından binlerce konukla birlikte başkanlığını dans ederek kutladı.