kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya ve Fransa'dan acil ateşkes çağrısı

Giriş Saati : 15.01.2009 12:59
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes çağrısında bulundular.

Steinmeier ve Kouchner, yaptıkları ortak basın açıklamasında, "silahlı çatışmaların sona erdirilmesi ve Filistin halkının kendi arasında barışması için Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in harcadığı çabaları takdirle karşıladıklarını" belirtti.

İki bakan, ''Gazze'de süren şiddet ve büyük insani kriz nedeniyle acilen ateşkes çağrısında bulunuyoruz'' ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 sayılı kararında talep edildiği gibi, tüm sivillerin acılarını dindirmek amacıyla çatışmalara şimdi son verilmesi gerektiğini ifade eden bakanlar, ateşkesin insani krizin aşılması için gerekli olduğuna dikkati çektiler.

Ateşkesin, hem İsrail'in, hem de Gazze'deki halkın güvenliğinin sağlanması konusunda "sürekli ateşkesin" sağlanabilmesi için gerekli şartların yaratılması amacıyla da bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden bakanlar, bunun için hızlı şekilde hareket edilmesinin önemine işaret ettiler.

Steinmeier ve Kouchner, ortak açıklamalarında şu ifadeyi kullandılar:

''Ülkelerimiz, BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 sayılı kararı uyarınca sürekli bir ateşkes sağlanması için gerekli olan düzenleme ve önlemleri destekleme konusunda kararlıdır. Bunun için özellikle silah kaçakçılığının önlenmesi ve sınır kapılarının sürekli ve düzenli bir şekilde açık kalmalarının sağlanması gerekmektedir. Geçen günlerde kabul edilebilir çözümlerin geliştirilmesinde önemli ilerlemeler sağlanmıştır.''