kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Dünyanın en güzel işi'ne Türkiye'den yoğun ilgi

Giriş Saati : 15.01.2009 14:52
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
Avustralyalı turizmciler, 6 ayda 150 bin dolar ücretle cennet gibi adaya 'bekçi' arıyor. İş başvurusunun yapıldığı internet sitesine Türkler de yoğun ilgi gösteriyor.

Sitede Brezilya, Romanya, İsviçre ve ABD'den yapılan başvurular dikkat çekiyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Hamilton Adası'nda çalışmak isteyen dünyanın her yerinden binlerce kişi www.islandreefjob.com'a akın etti. İşi kapmak isteyen bir Yunan kadın, "Bütün Avustralya'nın çamaşırlarını yıkamaya ve kangurularını temizlemeye hazırım" diyor. Avustralyalı bir aday ise, ülkesine olan sevgisini koluna yaptırdığı dövme ile göstererek sitede popüler olmaya çalışıyor. Türkiye'den 200'ün üzerinde kişinin de iş başvurusu yaptığı kaydedildi.

Queensland eyaletinde çalışan Avustralyalı turizm yetkilisi Anthony Hayes, AP'ye verdiği demecinde, "Oh dostum, biz ne yaptık böyle?" diyerek başvuruların çokluğu nedeniyle şaşırdıklarını aktarıyor. Hayes, 22 Şubat'ta sona erecek başvurular için şu ana kadar 2 binden fazla görüntülü ilan aldıklarını ifade etti.

Adada çalışmaya talip olacak kişide, yüzme başta olmak üzere dalış ve diğer su sporlarını yapabilme özelliği aranıyor. İngilizce bilen adayların işi alabilmek için maceracı ruhlu olması ve yeni şeyler deneme konusundaki istekliliğini de göstermesi gerekiyor. İşi alan kişi, Büyük Mercan Resifi'nin 600 kadar adasındaki durum hakkında bir internet günlüğü hazırlayacak, deniz kaplumbağalarını besleyecek ve balinaları gözleyecek.

Mayıs ayında yetkililer 50 en iyi aday arasından 10 kişiyi finalist yapacak. Galip gelen kişi 5 bin nüfuslu adada, nefis kesici bir manzaraya nazır 3 odalı bir evde kira ödemeden kalacak ve 1 Temmuz'da görevine başlayacak.

CİHAN