kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngiliz gazetesine Rus patron

Giriş Saati : 15.01.2009 15:29
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
İngiltere'de bir dönem eski Sovyet Büyükelçiliği'nde ajan olarak çalışan Rus işadamı London Evening Standard gazetesinin çoğunluk hissesini almaya hazırlanıyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Rus milyarder Alexander Lebedev, London Evening Standard'ın yüzde 76 hissesini satın alacak. Haberde, Daily Mail & General Trust'un patronu Lord Rothermere ile yapılan gizli görüşmelerin ardından gazetenin satışına karar verildiği belirtildi. Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde, ilk kez bir Rus yatırımcı ve eski istihbarat servisi üyesi İngiltere'de gazete sahibi olacak. Lebedev, Guardian'a yaptığı açıklamada, Evening Standard ve diğer İngiliz gazetelerini ilk olarak, 1980'li yıllarda Londra'daki Sovyet Büyükelçiliği'nde genç bir casus olarak görev yaparken okuduğunu söyledi.

Lebedev, "Her gazetesi okumak zorundaydım. O yüzden oradaydım. Evening Standard da çok iyi bir gazeteydi" dedi. Lebedev, gazeteyi satın olarak İngiliz siyasetine müdahale etmek gibi bir niyetinin bulunmadığını belirterek, gazetenin editöryal yaklaşımına dokunmayacağını ifade etti.

Lebedev, Forbes dergisinin geçtiğimiz yıl yayınladığı en zengin 500 kişi listesinde 3.1 milyar dolarlık servetiyle 358'nci sırada yer almıştı. Rus işadamının, Rus hava yolu firmaıs Aeroflot başta olmak üzere birçok finans ve sigorta firmasında hisseleri bulunuyor.