kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Gazze'de yaşananlara tepkim insani duyarlığım

CİHAN
Giriş Saati : 15.01.2009 20:40
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'de yaşanan trajedi karşısında gösterdiği tepkinin öncelikle insani bir duyarlılığı yansıttığını ve aynı duyarlılığı Gürcistan'da Sudan'da ve başka bir çok olayda da gösterdiğini söyledi.

Başbakanlık'tan Erdoğan'ın Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berri ile ilgili yaptığı görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Gazze'deki trajediye dikkat çektiği ve alınan son bilgilere göre İsrail'in BM kararlarına rağmen yıkıma devam ettiğini söyledi. İsrail'in bugünkü saldırısında, BM binalarıyla Filistin Kızılay'ına ait bir hastanenin isabet aldığını ifade eden Erdoğan, yakın geçmişte aynı dramı yaşayan Lübnan halkının temsilcilerinin Gazze'deki bu trajediyi derinden hissettiklerinden emin olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin bu trajedi karşısında gösterdiği tepkinin öncelikle insani bir duyarlılığı yansıttığını ve aynı duyarlılığı Gürcistan'da Sudan'da ve başka bir çok olayda da gösterdiğini aktardı.

Kahire'deki Türk heyetinin yaptığı temaslarla ve müzakereler konusunda bilgi veren Erdoğan, bir an önce ateşkesin sağlanması için girişimlerinin çok yönlü sürdürüldüğünü vurguladı.

Lübnan Meclis Başkanı Berri de yakın geçmişte Güney Lübnan'da yaşanan savaşta Türkiye'nin bölgeye yönelik yardım ve rehabilitasyon çalışmaları ve Türkiye'nin Gazze'deki trajedinin sona erdirilmesi için gösterdiği diplomatik çabalar ve bölgeye gönderdiği insanı yardımlar konusunda Erdoğan'a teşekkür etti. Berri, İstanbul'da düzenlenen lider eşleri toplantısının da bütün dünyaya anlamlı bir mesaj ulaştırdığını kaydetti. Berri görüşmelerde, Lübnan dahil bütün bölge ülkelerinin Türkiye'ye ve Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabalara güvendiklerini özellikle vurgulamıştır.