kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Can kaybı tahammül edilemez seviyede

CİHAN
Giriş Saati : 15.01.2009 12:51
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
İsrail ordusunun bugün Gazze'de bir BM binasını vurmasının, saldırı sırasında İsrail'de temaslarda bulunmakta olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u öfkelendirdi. Kudüs'te BM binasına düzenlenen saldırı hakkında açıklama yapan Ban Ki-moon, saldırıdan dolayı İsrail'e "güçlü protesto ve öfkesini ilettiğini" söyledi.

Öte yandan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı da Gazze'deki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Ajans, bu kararı İsrail saldırısından dolayı aldığını kaydetti.

BM Genel Sekreteri ayrıca saldırı için bir soruşturma açılmasını istedi. Ban Ki-moon, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın da kendisine BM saldırısının "Büyük bir yanlış" olduğunu söylediğini aktardı.

İsrail ordusu, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na ait binayı Ban Ki-moon İsrail'de olduğu sırada vurmuştu. İsrail ordusu ayrıca bir medya merkezine ve hastaneye de saldırı düzenledi. BM'ye ait komplekste bir okul, ajansın karargahı ve BM ofisleri olduğu kaydedildi. Binanın ayrıca İsrail saldırılarından kaçan siviller için bir sığınak olarak kullanıldığı kaydedildi.

BM kompleksinde en az 3 kişinin, medya merkezinde de en az 1 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gazze'de vurulan hastanenin ise Filistin Kızılayı'na ait Kudüs hastanesi olduğu ve Tel El Hava mahallesindeki hastanede yangın çıktığı aktarıldı. Hastanede en 500 kişinin olduğu bildiriliyor.