kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama, başkan olunca "Canavara" binecek

Giriş Saati : 15.01.2009 16:57
Güncelleme : 15.01.2009 23:33
Yeni Haber
Amerikan gizli servisi (CIA), 20 Ocak'ta görevi aldıktan sonra Barack Obama'nın makam aracı olarak kullanacağı limuzini tanıttı. ..
Türkçesi canavar anlamına gelen "The Beast" lakaplı zırhlı araç, James Bond filmlerinde kullanılanları aratmıyor. Ancak arabanın kenarlarındaki başkanlık mührü, süper ajanların bile bu araca el süremeyeceğini gösteriyor.

Obama'nın kullanacağı Cadillac marka aracın fotoğrafları CIA tarafından basına dağıtıldı. Böylece ABD tarihinde ilk kez başkanın kullanacağı bir araba bu şekilde kamuoyuna gösterilmiş oldu.

CIA, 2009 yapımı limuzinin başkan için en yüksek seviyede koruma sağlayacağını açıkladı. Aracın detayları hakkında fazla bilgi verilmese de CIA'in Koruma Operasyonlar Dairesi Müdür Yardımcısı Nicholas Trotta, "Aracın bazı güvenlik geliştirmeleri tartışılamaz; bu aracın güvenliği ve kodlanmış iletişim sistemleri, aracı dünyada teknolojik açıdan en ileri koruma aracı yapıyor" dedi.

Gözlemciler, aracın muhtemelen kurşungeçirmez cama, zırhlı bir gövdeye, ayrı bir oksijen ikmaline ve kimyasal saldırılara karşı tamamen sızdırmaz bir iç dizayna sahip olduğunu tahmin ediyorlar. Hatta aracın RPG saldırılarına bile dayanıklı olabileceği şakaları yapılıyor.

Tekerleklerin de patlamış lastikten olduğu, kurşun isabet ettiği zaman bile hiç inmeden devam edebileceği belirtiliyor. Aracın iç dizaynı en gizemli kısmı olurken, en iyi ve en yeni teknolojik ekipman ile donatılmış olduğundan da şüphe yok.

Cadillac'ı üreten General Motors şirketi sözcülerinden David Caldwell de BBC'ye yaptığı açıklamada aracın, Amerikan hükümeti tarafından kendilerine verilen özelliklere göre yapıldığını söyledi. Caldwell, "Bu özelliklerden biri de bizim özellikleri hakkında konuşmamamız" dedi. Caldwell, aracın iç dizaynının geleneksel Cadillac tasarımına uygun olduğunu ve el yapımı olduğunu ifade etti.

iPod yuvası gibi özellikleri olup olmadığının sorulması üzerine ise General Motors sözcüsü bu konuda yorum yapamayacağını belirtti; ancak limuzinin "elektronik sanatının özelliklerine" sahip olduğunu ekledi.

CİHAN