kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gölbaşı kazısında cephanelik bulundu

AJANSLAR
Giriş Saati : 09.01.2009 11:52
Güncelleme : 09.01.2009 22:48
Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşın'daki arazisinde yaptığı kazıda, lav silahları, el bombaları ve çok sayıda tabanca mermisi bulundu.

Şahin'in evinde ele geçirilen kroki doğrultusunda dün gece yapılan kazılara bu sabah yeniden devam edildi.

GÖLBAŞI KAZISINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


SİLAHLARIN SERİ NUMARALARI SİLİNMİŞ

Kazı çalışmalarında bulunan mühimmatın içeriği de belli oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı arama çalışmalarının ardından bulunan mühimmatların envanterini çıkarma işlemi başladı.

Arama kazılarında, toprağın yaklaşık 20-25 santimetre altında bulunan iki poşet içerisindeki çok sayıda merminin tamamının 9 milimetre çapındaki tabancalara ait olduğu belirtilirken, 2 adet lav silahı ile seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 adet el bombasının yanı sıra 10 adet eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran sis bombasının da bulunduğu bildirildi.

Ayrıca aramalar sırasında bir kutu içerisinde bulunan patlayıcı maddenin ise aydınlatma mayını olduğu değerlendirildi.

Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca incelendikten sonra İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

GÖLBAŞI'NDA UZİ SİLAHINA AİT MERMİ BULUNDU

Polisin Gölbaşı'nda 6 noktada yaptığı aramalarda Uzi silahlarına ait mermi de bulundu.

İsrail'den getirilen Uzi silahları Susurluk davasına konu olan faili meçhul cinayetler de kullanıldığı belirlenmişti. Bu silahların daha sonra kayıp olduğu belirlenmiş üç adet Uzi marka silah Adana'da ele geçirilmişti.
Öte yandan lav silahlarının zırhlı araçlara karşı kullanıldığı biliniyor.

KAZI ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşın'daki arazisinde yaptığı kazı çalışmaları öğlen saatlerine doğru durduruldu. Polisin kazı yapılan bölgeyi çevirdiği emniyet şeritleri kaldırılırken, ele geçirilen patlayıcı ve silahların incelenmek üzere İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı. Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlanmıştı.

GAZETELER TEMMUZ 2004 TARİHLİ

Bu arada Gölbaşı kazısında çıkarılan cephanelerin sarıldığı gazetelerin 2004 yılının temmuz ayına ait olduğu bildirildi.

*"GÖZLER GÖLBAŞI'NDA İŞLENEN FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE ÇEVRİLDİ" haberini okumak için tıklayınız

*"SİLAHLARIN SAHİBİ ALBAY KAYIP" haberini okumak için tıklayınız

*"MUSTAFA DÖNMEZ, EMİN GÜRSES'İN ÖĞRENCİSİ ÇIKTI" haberini okumak için tıklayınız

*"SAPANCA'DAKİ DAĞ EVİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH ÇIKTI" haberini okumak için tıklayınız

*"YARGILAMAYA 10 GÜN ARA VERİLDİ" haberini okumak için tıklayınız

*"SİLAHLARIN SAHİBİ ALBAY KAYIP" haberini okumak için tıklayınız

*"DANIŞTAY SALDIRISI SİLAHI DA ERGERENKON YOLCUSU" haberini okumak için tıklayınız

*"ERGENEKON TURU" haberini okumak için tıklayınız

YANAN OTOMOBİL PANİĞE NEDEN OLDU

Öte yandan Gölbaşı'nda Ergenekon davası kapsamında yapılan kazı çalışmalarının olduğu yerde bir ticari takside çıkan yangın paniğe neden oldu. Arazinin yakınında çıkan yangın vatandaşların yardımıyla söndürüldü.

Alınan bilgiye göre olay, saat 08.00 sıralarında Gölbaşı Konya Yolu üzerinde meydana geldi. Erol Salar yönetimindeki 06 T 7112 plakalı ticari taksi, seyir halindeyken, Ergenekon davasında gözaltına alınan eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evde çıkan krokisinin bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmalarının hemen yanı başında alev aldı.

Motor kısmında çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Kazı çalışmasının olduğu yerde bulunan jandarma ve çevrede bulunan vatandaşlar hemen yangının olduğu yere akın etti. Kendini güçlükle dışarı atan sürücünün otomobili vatandaşların yardımıyla söndürüldü. İhbar üzerine kazı çalışmasının olduğu yere gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışması yaptı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Salar'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.